Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

Rundtur i Diskobukten (ej flyg),
5 dagar - Vad resenärer tycker

Här följer ett axplock på vad tidigare resenärer tycker om just den här resan.


Hej!

Länge har vi tänkt skicka en hälsning, för att tala om vilken fantastisk vecka (8-15 augusti 2014) vi hade på Grönland. Vi frågade oss flera gånger: “Hur kan det vara så otroligt fint, vackert och omväxlande att “bara” glida och puffa sig fram bland isflak av fascinerande modeller i tre dagar. Ingen, som inte själv upplevt detta, fattar vad vi hållit på med.” Kapten Willy med sin båt Maya var toppen. Ataa, vilken underbar plats att strosa runt på. Att kamerorna gick varma säger sig självt.

Tack från Kristina Skånberg, Christina Hörnsten och Gudrun Hjorth.


Vi sitter nu och konstaterar att vi gärna åker tillbaka. Helt fantastiskt vackert var det! Ataa är nog den finaste plats jag varit på!

Några reflektioner, om ni är intresserade:
Rundturen med båt var den största behållningen med resan. En guide eller i alla fall mer info hade gjort den ännu bättre. Och kontrasten mot förra sommarens charter var slående. Från att i Italien ha räknats in som får flera gånger om dagen, till att grönländske skepparen vid första stoppet gick runt och letade efter en eventuellt borttappad deltagare som inte fanns...
Boendet i Ataa är mycket enkelt. Bör nog påpekas.

Vi tackar igen för en fantastisk upplevelse! Underbara vyer, god mat och bra fiske! Flemming var en duktig och trevlig guide i Ilulissat. Mäktigt var det att se val och myskoxe. Vi fick minnen för livet :)

/Mia o Per


Vår resa till Grönland gick väl. Alla utfärder var välordnade och intressanta, personalen utan undantag oerhört trevlig. Maten var också väldigt god.
Tackar för allt!
/Disa från Finland


Hej!
Åter från Grönland.
Silver hälsar!
En trevlig man. Visste verkligen att ta hand om sina gäster. Allt blev jättebra.
Isfjord, vackra isberg, pittoreska hus, övernattning i Ataa, läcker mat där, båtfärden med charmiga "Esle" (Illulissat), skeppare med humor, sköna medresenärer - fyra fransmän, en engelska och en tjeckitalienare, -fantastiskt väder, frisk luft och rent vatten...
Vänliga hälsningar
Marie Louise Ulfgard
Lund


Resan var helt underbar. Rekommenderar en resa till mina bekanta. Kan gott tänka mig att återvända till en annan del av Grönland. Går det att ordna något med Thule och Alaska?

Någon stadsrundtur hanns inte med i Ilulissat. Jag hoppade över nattutflykten bland isbergen, men det var mitt eget beslut. Kändes lite mycket. Trött efter resan; första dagen blev ju jättelång. Jag fick se en massa isberg i alla fall.
Allting fungerade som det skulle.

Många tack för att du hjälpt mig att få en oförglömlig upplevelse.

Ha det bra
Ulla Sandberg


Hej,
vi hade en fantastik Grönlandsresa Det var så otroligt vackert och underbart att vara där!

En sak jag vill ta upp är att i Ataa så fanns bara dubbelrum så en av oss var tvungen att dela rum med en annan resenär. Dessutom hade vi bara informerats om att det skulle vara enkel standard på vildmarkslägret, inte att det inte skulle finnas varken el eller rinnande vatten. Dessutom var man tvungen att betala extra för att duscha. Detta var helt okej för oss men det hade varit bra att få veta detta i förväg.

För övrigt var allt superbra. All "personal" vi träffade på resan var väldigt hjälpsamma och trevliga. Jag skulle kunna rekommendera att ha en extra natt på Ataa eftersom det var så härligt att komma så nära naturen där och få leva enkelt ett tag. Maten där var också helt underbar, det var så gott och kändes så nyttigt att få äta nyfångad mat. Vi skulle gärna ha stannat kvar där längre än två nätter, och vi skulle gärna även ha stannat kvar lite längre i Ilulissat, speciellt eftersom vi sista kvällen upptäckta vandringslederna och inte hade tid att gå dessa. I det stora hela skulle vi ha velat varit kvar längre och sett ännu mer av Grönland.

/Therese Nylén


   
 

 

Resrutt mellan de olika ställena

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg


I Ataa finns det olika utrustning att låna som t.ex. fiske, kanadensare eller som här kajak


Casa Rossa (H9) i Ataa


Restaurangen i Ataa har en härlig utsikt över fjorden

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Isbergsmassiv Foto: Airie Sjöberg


Isberg i dimma Foto: Monica Larsson

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
En nyfiken fjällräv undrar vad som är på gång
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Val i sikte! Foto: Airie Sjöberg


Val vid isberg
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg

Foto: Airie Sjöberg, Grönlandsresor AB
Foto: Airie Sjöberg