Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Aktivitetsspäckat äventyr på Island, 7 dagar (5400)

På den här resan kommer ni att ägna er åt flera olika aktiviteter i Islands exotiska natur! Med Reykjavik som bas kommer ni att paddla havskajak, rida till varma källor, forsränning utför Hvitafloden, utforska grottor och snorkla i världens klaraste vatten. Vi besöker också de klassiska ställena som Geysir, Thingvellir, Blå Lagunen samt vattenfallet Gullfoss.

Nytt från och med 2015 är att vi bytt ut den lite korta ridturen vi tidigare hade mot en heldagstur till de varma källorna i Reykjadalur och då tagit bort vandringen där.

Kortfattad resplan

Måndag: Paddla havskajak vid Hvalfjördur och valsafari som utgår från hamnen i Reykjavik

Tisdag: Snorkling och grottutforskning vid nationalparken i Thingvellir

Onsdag: En heldagstur till häst till de varma källorna i Reykdalur. Ta med badkläder!

Torsdag: Besök till Blå Lagunen

Fredag: Sightseeing Gyllene cirkeln och forsränning på floden Hvita.

 Resedatum (5400)
 

2016: Aktiviteterna startar varje måndag mellan 16 maj till 12 september. OBS! eftersom dagsplanen startar på måndags-morgonen behöver man anlända till Reykjavik dagen innan, dvs på söndagen.

Min / max deltagare: 2 / 12
Minimiålder: 16 år

 Pris per person:
  Vandrarhemsboende: 10 990 SEK
Hotellboende: 13 450 SEK

 Priset inkluderar
  • Fem dagars aktiviteter på Island
• Transfer från flygplats och till utflykterna
• Inträdesavgift till Blå Lagunen
• 6 nätter på vandrarhem i sovsal eller hotell. Hör med oss för alternativt boende.
 Priset inkluderar inte
  • Flyg
• Res- och avbeställningsförsäkring. Reseförsäkring är ett krav.

Program
OBS!
Alla utflykter startar med upphämtning från boendet kl 09.00 förutom ridningen på onsdagen som startar något tidigare.

Dag 1 söndag:
Transfer från flygplats till boendet

Dag 2 måndag:
Vi tillbringar dagen i den djupa fjorden Hvalfjordur där vi paddlar havskajak. Fjorden ligger skyddad mellan berg på över 1000 möh. Vi använder stabila kajaker så du behöver inte vara en van paddlare. Vi äter vår medhavda lunch någonstans på vägen.

Svårighetsgrad: 3 av 5
Klädsel: Varma underkläder i material som andas, badkläder samt ombyte.
Åldersgräns: 16 år

På eftermiddagen kl. 17:00 så åker vi på valsafari från Reykjaviks hamn till det öppna havet. Vi återvänder till Reykjavik runt 20:00

Svårighetsgrad: 1 av 5
Klädsel: Varma kläder för utomhusbruk. Gärna polariserade solglasögon. Mössa eller huva kan vara bra om det blir kallt på sjön.
Åldersgräns: -

Dag 3 tisdag:
Vi startar dagen med att åka till grottan Gjábakkahellir. Grottan är en sk lavatunnel och här får ni en fin inblick i hur den vulkaniska aktiviteten format underjorden. Nere i grottan tränger inget dagsljus in och vi kommer att få uppleva totalt mörker. Efter besöket i grottan äter vi vår medhavda lunch.

Efter grottbesöket så ska vi snorkla i Silfraklyftan vid Thingvellir. Vattnet här är en av världens klaraste vatten. Vattnet filtreras i underjorden innan det kommer fram här vid klyftan som separerar den europeiska och amerikanska kontinentalsockeln. Vattnet kan bli mycket kallt men vi har bekväma torrdräkter så vi behåller värmen. Det är en hisnande känsla att ligga och flyta med i strömmen och titta ner i detta extremt klara vatten! Ofta rankat som en av de tio bästa dykplatserna i världen. Vi återkommer till Reykjavik vid tretiden på eftermiddagen.

Svårighetsgrad: 2 av 5
Klädsel: Varma utomhuskläder, vattenskyddad jacka och byxa, handskar, varma underkläder i material som andas, varma sockor samt ombyte.
Åldersgräns: 14 år och 150 cm

Dag 4 onsdag:
Denna dagstur till häst bjuder på en spännande dag med omväxlande natur och storslagna vyer. I dalgången Reykjadalur får vi uppleva bubblande heta källor. Längst in i dalen ser vi klyftan Klambra- gil, omgiven av fantastiska klippformationer. Vi tar oss ett dopp i dalens varma bäck innan vi återvänder mot byn Hveragerdi. På vägen tillbaka har vi en hisnande utsikt över omgivande berg, vattenfallet Djúpagilsfoss och senare över byn, slätten och ända ut till havet, där även Västmannaöarna syns till. Ett unikt tillfälle att uppleva variationerna i Islands natur! På vägen hem töltar vi på mjuka ridstigar längs berget Reykjafjall.

Vi är tillbaka i Reykjavik strax efter 17.

5-6 timmars ridning i ca 19 km.
Svårighetsgrad: 3 av 5
Klädsel: Varma utomhuskläder, vattenskyddad jacka och byxa, handskar, mössa, vandrarkängor, handduk, badkläder samt ombyte.
Åldersgräns: 7 år

Dag 5 torsdag:
Idag så har ni tid att utforska Reykjavik lite mer under dagtid. Passa på att göra lite shopping. Under dagen så även ett besök till Blå Lagunen inkluderat. Det finns olika avgångar till Blå Lagunen under dagen och enklast kommer ni in till kontoret och bokar in vilken tid ni vill med på.

Dag 6 fredag:
Vi startar dagen med uppfriskande forsränning längs med floden Hvita. Det finns även tid för ett eller annat hopp från någon klippa ner i floden. Efteråt kan ni njuta med ett hett bad eller bastu. Vi äter lunch i Drumbo forsrännings basläger.

Efter maten beger vi oss till det geotermiska området Geysir, hem till "the one and only" Geysir som återigen vaknat till liv efter att slumrat ett antal år. Strokkur är dock den mest regelbundna och största gejsern i området. Här puttrar och fräser det lite överallt, ett riktigt sagolikt område.

Nästa anhalt blir det mest kraftfulla av islands vattenfall Gullfoss. Det är en mäkta imponerande syn att se hur vattnet far nerför tre nivåer av lavasteg.

Sista stoppet blir Thingvellir nationalparken. där den amerikanska och europeiska kontinentalsocklarna glider ifrån varandra. Thingvellir är också födelsestället för en av de äldsta och kanske rent av den äldsta parlamentet i världen. Thingvellir är med på UNESCO's världsarvslista.

Vi återvänder till Reykjavik runt 19:00

Dag 7 lördag:
Transfer till flygplatsen.

Resevillkor
Läs resevillkoren här »