Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Hurtigrutens program på Antarktis

   

Antarktis har 90% av världens is

Foto: Franz Gingele
Antarktis är den högsta, torraste, kallaste och renaste kontinenten på jorden
Foto: Franz Gingele

Antarktis skiljer sig från allt annat du någonsin kommer att uppleva. En kontinent omsluten av en kallvattensström som cirkulerar kring en landmassa så stor att Frankrikes, Tysklands och Spaniens totala sammanlagda yta skulle få plats – tio gånger om.

Antarktis har inga fasta invånare, däremot miljoner av pingviner och utfodringsområden för tusentals valar under den sydliga sommaren och en kontinent vikt åt vetenskap och fred. Och ändå finns det inte ord som kan beskriva känslan av att befinna sig på den stora vita kontinenten.

Den en och en halv dag långa resan för att korsa Drakesundet är precis vad man behöver för att förbereda sig inför Antarktisk. Man får den tid man behöver för till att ställa in sina förväntningar. De enorma plana isberg som en gång brutits loss ur kanten på Antarktis fastland, mängderna av pingviner som simmar ut i havet för att jaga krill, den torpedliknande sjöleoparden som patrullerar kusten med noggrann koll på allt som rör sig, utandningen från knölvalen som hörs i fjärran följt av huvuden som ivrigt rör på sig för att hitta den.

Oavsett om du väljer den episka resan som tar dig på en stor cirklande tur till de isolerade Falklandsöarna eller en av våra andra resor i Antarktis kommer du att få samma varma mottagande. Vi är stolta över att du har valt oss för ditt livs upplevelse.

Foto: Kasper Bedstrup
Foto: Kasper Bedstrup

Vi har fler olika upplägg av rutter med m/s Fram i Antarktis. Från 10 till 19 dagar beroende på vilka områden vi besöker. Vi har den klassiska kryssningen där vi tar oss från Ushuaia över Drakesundet till Antarktiska halvön men vi har också kryssningar där vi även kryssar i de chilenska skärgårdarna eller där vi besöker Sydgeorgien, Sydorkney och Falklandsöarna.

Till höger här så hittar ni det fullständiga programmet med priser för de olika hyttkategorierna.

Foto: Natasha Hanson
Kungspingviner på Sydgerorgien

 

   
 

 

m/s Fram - Antarktis

Hela Hurtigrutskatalogen med Norge och alla explorerexpeditioner 2015

Fartygsinformation

Resevillkor