Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Hurtigrutens program på Grönland

   

Följ med oss till Grönland!


Foto: Trym Ivar Bergsmo

MS Fram tar dig inte bara nära de fantastiska fjällformationerna, djurlivet och isbergen, utan också till de gästvänliga människorna på Grönland.

Till skillnad från andra polardestinationer erbjuder Grönland nära samverkan och unika kulturella upplevelser samt en andlöst vacker natur. Inuiternas långa historia och fascinerande kultur berättar de bäst själva. Vi tar dig till historieberättarna.

MS Fram lägger stor vikt på kontakten och samarbetet med de grönländska samhällena och bosättningarna vi besöker. För oss är hållbar utveckling det enda sättet att arbeta efter och det bästa sättet att trygga bästa möjliga upplevelse. Det grönländska folket hälsar dig välkommen och öppnar sina hus åt besökare på traditionella ”kaffemik”. Det ger en fascinerande inblick i deras liv, även om inte ett enda ord yttras. Under den traditionella fotbollsmatchen mellan lokalbefolkningen och besättningen på MS Fram och gästerna saknas det inte ord.

Grönlands totala yta är över 2,1 miljoner km2 och isen täcker över 80 procent av ön. Lämna aldrig din kamera när du är ombord på MS Fram i dessa vatten. Isberg i alla tänkbara former kan dyka upp när som helst, och får dig att tappa andan. Minnena, däremot, är bestående.

Här följer de turer som genomförs 2015. Klicka på namnet för att läsa mer.

Hurtigruten tillämpar ju sen ett par år en ny prisstruktur där de startar på en nivå och sen höjs priserna när bokningarna kommer in. Det här är ett sätt att balansera de olika avgångarna. Detta innebär att det blir billigare att boka om man är tidigt ute.

Datum Kod Namn
2 - 13 juni CENGRE1503 Oförglömliga landskap av is
Grönlands arktiska vildmark bjuder på något av jordens mest spektakulära och orörda natur. Följ med under midnattssolen och upplev den rika kulturen, historien och djurlivet. Lokalbefolkningen finns representerad i vårt expeditionsteam och varje dag går vi i land och gör intressanta utflykter som låter dig utforska det genuina Grönland på nära håll. Resan startar från Reykjavik och avslutas i Köpenhamn.

Pris från: 37461
12 - 23 juni
22 juni - 3 juli
CENGRE1504 Äventyr i den arktiska vildmarken
Midnattssol och hundslädar är typiska för Grönlands nordvästkust. Här kan du njuta av arktiska upplevelser i området runt Diskobukten, med stora isberg, vackra fjordar, storslagen natur och ett arktiskt djurliv. Dessutom tar vi vägen förbi Upernavik. Landstigningar, kajakturer, fotvandringar och andra aktiviteter gör att du får uppleva det genuina Grönland på nära håll och lära känna människorna som bor här.

Pris från: 40568
2 - 14 juli CENGRE1505 Oförglömliga landskap av is
Grönlands arktiska vildmark bjuder på något av jordens mest spektakulära och orörda natur. Följ med under midnattssolen och upplev den rika kulturen, historien och djurlivet. Lokalbefolkningen finns representerad i vårt expeditionsteam och varje dag går vi i land och gör intressanta utflykter som låter dig utforska det genuina Grönland på nära håll. Resan startar från Köpenhamn och avslutas i Reykjavik.

Pris från: 38684
26 aug - 10 sep CENGRE1506 Nationalparkerna i Arktis
Följ med på en expedition utöver det vanliga när vi besöker de tre arktiska öarna Svalbard, Grönland och Island. Du får en unik chans att uppleva nationalparken på nordöstra Grönland som är en av världens största men också minst besökta. Upplev den enastående naturen och följ med på de spännande utflykterna längs vägen. Det är också möjligt att vi får uppleva norrskenet och se kungen av Arktis, isbjörnen!

Pris från: 49402
10 - 24 sep CENGRE1507 Nationalparkerna i Arktis
Följ med på en expedition utöver det vanliga när vi besöker de tre arktiska öarna Svalbard, Grönland och Island. Du får en unik chans att uppleva nationalparken på nordöstra Grönland som är en av världens största men också minst besökta. Upplev den enastående naturen och följ med på de spännande utflykterna längs vägen. Det är också möjligt att vi får uppleva norrskenet och se kungen av Arktis, isbjörnen!

Pris från: 47500

 

   
 

 

m/s Fram - Grönland

In English

Hela Hurtigrutskatalogen med Norge och alla explorerexpeditioner 2015

Alla turer

Fartygsinformation

Resevillkor