Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företagsresor »
 
Events »
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 Utflykter med Hurtigruten - Nordgående rutt

Nedan hittar ni de utflykter som går att göra med Hurtigrutens nordgående rutt från Bergen till Kirkenes.

2B Geiranger med Trollstigen
Platsen utsågs officiellt till världens mest orörda resmål av National Geographic och finns också med på UNESCO:s världarvslista. Vi kör upp för Örneveien och njuter av utsikten över Geirangerfjorden. Turen går vidare längs det idylliska Eidsdalsvattnet, varefter en färja tar oss från Eidsdal till Linge. Vi gör ett fotostopp vid Gudbrandsjuvet innan vi når högfjället. En av många höjdpunkter är när vi tråcklar oss genom elva hårnålssvängar på väg nedför Trollstigen. Väl nere i dalen är det dags för en fikapaus innan vi fortsätter till Romsdalsfjorden där landskapet blir lugnare. Vi avslutar med middag i Molde innan vi går ombord på fartyget igen. Detta är utflykten för den som vill se fjordar, trolska fjäll och vackra utsikter!
Pris: 1813 SEK per person.
Varaktighet: 7t 30 min.
Datum: 2 juni – 1 september.

2C Jugendvandring
Ålesund är känd för sin fina jugendarkitektur. Efter den stora branden 1904 återuppbyggdes staden med den kontinentala byggstilen som präglas av spiror, torn och detaljrika ornament. Vid kajen möts vi av guiden som tar med oss på en trevlig promenad längs Ålesunds gator. På vägen passerar vi bland annat fiskhamnen Brosundet, det unika Apotekertorget och den vackert utsmyckade huvudgatan. Vi tar också en tur genom Jugendcentret. Här får du se bredden i jugendstilen, med allt från reklam till smyckeskonst. Vi får också se den vackra, originella jugendinteriören i huset och kan ta tidsmaskinen tillbaka till den stora branden 1904. Njut av alla detaljer!
Pris: 362 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim.
Datum: 2 november - 15 april.

2D Atlanterhavsparken och Aksla
Här vandrar vi bland stora landskapsakvarier och får se hur Norges kust ser ut under vattenytan. Självklart får vi även möta de som lever här: torsk, sej, helgeflundra och många fler. Vi får också se den berömda showen där dykarna går ner och matar de stora fiskarna i Norges största akvarium för hand. Vi besöker även de vackra pingvinerna. Utflykten avslutas på fjället Aksla, där vi stannar till för att njuta av utsikten över Ålesund och ta bilder innan vi vänder tillbaka till hamnen.
Pris: 516 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim.
Datum: 2 november – 15 april.

2F Ett litet stycke Norge
Vi ankrar upp utanför bygden Urke, där en skjutsbåt tar oss i land. Därefter går turen med buss genom det som ofta kallas ”Norges trångaste dal”, Norangsdalen. På grund av sin form och sitt läge är den här dalen ofta stängd på vintern. På vägen stannar vi till för att se på några säregna platser. Något av det mest speciella vi kommer att få se är Lyngstölvatnet. Här ser man resterna efter en gammal bosättning precis under ytan. Ett ras år 1908 lämnade efter sig en fördämning, som i sin tur skapade Lyngstölvatnet. Det är en fascinerande syn och en spännande historia. Det blir även tid över till ett besök på det historiska hotellet Union Öye, som har spelat en viktig roll i Norges historia. Här bjuder vi på lokala specialiteter och något att dricka. Vi kommer också att besöka det lokala samhället Urke, som kan bjuda på lokal historia i olika former. Vi garanterar en annorlunda upplevelse i en storslagen natur.
Pris: 780 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 15 min.
Datum: 2 september – 1 november.

2G Fjällvandring vid Hjorundfjoden
Följ med på en vandring i Hjorundfjorden, med ett fantastiskt landskap. Vandringen startar på en gårdsväg och sedan en traktorväg. Det är en brant klättring mot toppen och de sista 500 meterna är löst grus. När du når toppen belönas du med en spektakulär vy. Vi fortsätter genom dalen med utsikt mot Saebo på andra sidan fjorden. Innan vi går ner tar vi en fikapaus i Leksnesdalen med utsikt över byn Urke, fjordarmen som sträckersig till Oye och de vackra bergen. Det finns också en björngrotta inom synhåll. Vi tar samma väg tillbaka och besöker en lokal butik innan vi återvänder till fartyget.
Pris: 604 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 45 min.
Datum 2 september - 1 november.

3A Nidarosdomen & Ringve Museum
Staden grundades av vikingakonungen Olav Tryggvason redan år 997. Vi stiftar närmare bekantskap med två av stadens främsta sevärdheter. Det är uppdukat för en kulturell och kunglig upplevelse. Vi besöker nationalklenoden Nidarosdomen. Detta är Norges enda katedral i gotisk stil, rest över Olav den heliges grav och påbörjad omkring år 1070. Du kommer att fascineras av den otroliga detaljrikedomen och de fantastiska konstverken. Du kommer också att få tid över till att promenera omkring lite på egen hand efter den guidade visningen. Från Nidarosdomen reser vi vidare till Ringves Musikhistoriska Museum. Den vackra herrgården var den marina hjälten Tordenskiolds barndomshem och ligger idylliskt strax utanför Trondheim. Museet är omringat av en botanisk trädgård med vacker utsikt över staden och fjorden. Guider som kan spela på instrumenten kommer att ta oss med på en musikalisk resa genom historien, och vi kommer att få se och höra instrument från världens alla hörn.
Pris: 560 SEK per person.
Varaktighet: 3 tim.
Datum: 3 april – 2 september.

3B Trondheim med Nidarosdomen
Med norska mått är Trondheim en storstad, men den har lyckats bevara småstadens charm och intimitet. Men Trondheim är också en stad full av kontraster! Här finns klosterruiner, imponerande träbyggnader, färgrika bryggor och den vackra stadsbron från 1861. Trondheim har även ett världsberömt forsknings- och utbildningscenter, moderna idrottsanläggningar, ett pulserande nattliv och ett stort serviceutbud. Information om detta får du på vägen upp till ”Utsikten”, där vi gör ett fotostopp. Utflykten går vidare till Nidarosdomen, Norges nationalhelgedom. Den mäktiga byggnaden med sina vackra detaljer och utsmyckningar uppfördes över Olav den Heliges grav och påbörjades redan 1070. Vi får en guidad visning i den gotiska katedralen, som av många anses vara Norges vackraste kyrkobyggnad.
Pris: 505 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim.
Datum: 3 september – 2 april.

3E Munkholmen
Munkholmen är en gammal avrättningsplats utanför Trondheim. Efter år 1000 byggdes det ett benediktinkloster på holmen, förmodligen ett av de två första i Norden. År 1658 byggdes det om till fästning och fängelse och senare även till tullstation. Den mest berömda fången var den danska greven Peder Griffenfeld, som satt fängslad här i 18 år. Under båtturen på den vackra Trondheimsfjorden får du se staden från sjösidan. Ett besök i fästningen på holmen tar dig tusen år tillbaka i tiden.
Pris: 560 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim.
Datum: 3 september – 2 november.

3F Vinterlekar i Trondheim
Ingen är för ung eller för gammal för en skidtur, och gärna med varm choklad i ryggsäcken. På den här utflykten kan du prova typiska norska vinteraktiviteter såsom spark, skidor och kälke, eller ta en tur in i gamla Trondheim.
Sverresborg har också en fin kälkbacke och egen skidutställning. Det här är en upplevelse för alla, oavsett ålder. Upplev norsk vinter och känn hur det är att vara ”född med skidorna på”.
Pris: 714 SEK per person.
Varaktighet: 2 timmar 30 minuter.
Datum: 1 januari – 2 apil, 3 november – 31 december.

3G Se Trondheim från kajak
Här får du se Trondheim från en annan sida när vi paddlar längs Nideälven och in i stadens kanaler. En kajaktur i historiska omgivningar ger också en alldeles särskild naturupplevelse. Den urbana paddlingsturen skapar annorlunda men spännande intryck av allt som Trondheim har att bjuda på. Den färgrika trähusbebyggelsen nere vid hamnen, Nidarosdomen, Kristiansten fästning och den vackra parken Marinen är några av sevärdheterna längs älven. Nideälven är också känd för sitt fiske. Det går öring i hela älven och de nedersta åtta kilometerna är laxförande. Varje år fångas lax på över 20 kg här!
Pris: 1033 SEK per person.
Varaktighet: 2 timmar och 30 minuter.
Datum: 3 juni – 2 september.

3H Cykeltur i Trondheim
Idag finns mer än fem kilometer röda cykelleder i centrum. Utflykten går från fartyget genom det historiska Bakklandet, där vi provar cykelhissen Trampe – världens enda i sitt slag. Vi fortsätter längs bryggorna med utsikt mot Nidarosdomen och längs Nideälven till Ila, över den nya cykelbron och längs fjorden tillbaka till Hurtigruten. Cyklingen längs fjorden går i vackra omgivningar, bland annat med utsikt till ön Munkholmen. Turen passar alla.
Pris: 462 SEK per person.
Varaktighet: 2 timmar
Datum: 3 april – 2 juni.

4A Svartisen
I närheten av Örnes går vi över i en mindre båt. Medan vi seglar genom den vackra skärgården berättar guiden om området och naturen. Den bästa utsikten har man givetvis ute på däck. Glöm inte kameran – fotomöjligheterna är många! Här befinner vi oss i havsörnens rike, och chansen att få se Nordeuropas största rovfågel är stor. När vi kommer fram till Brestua beundrar vi det vackra, karga landskapet samtidigt som vi njuter av en läcker tunnbrödsbuffé. Resan fortsätter sedan längs den vackra Helgelandskusten. När vi kommer till Bodö går vi ombord på vårt fartyg igen.
Pris: 1868 SEK per person.
Varaktighet: 6 tim.
Datum: 1 maj – 30 september.

4B Vintertur i Bodö
Följ med på en vintertur längs det vackra skogsområdet vid Bodösjön. Området ligger nära staden och är omgett av hav på tre sidor. Här är det fantastisk utsikt till Børvass’tindan som ligger i söder. Vi kommer också förbi flera kulturella landmärken.
Pris: 648 SEK per person.
Datum: 1 januari - 3 april och 4 november - 31 december.

4D Havssafari Saltstraumen
Fyra gånger om dygnet pressas 372 miljoner m3 vatten in och ut genom en 150 meter bred och 31 meter djup passage. På vår spännande resa genom det vilda landskapet finns det stora möjligheter att få syn på Nordeuropas största rovfågel, havsörnen. I det här området finns världens största bestånd av havsörn. Vi får också se delar av den kaledoniska bergskedjebildningen med fjäll som är över 250 miljoner år gamla. Raftingen sker i robusta gummibåtar, där vi sitter tryggt och bekvämt. Båtförarna är välutbildade och har lång erfarenhet av dessa resor till sjöss. Farten och körningen anpassas efter väderförhållandena. Vi avnjuter dagen tillsammans med naturen, örnarna och havet. Välkommen ombord!
Pris: 1154 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim.
Datum: 15 mars – 3 november.

4E Lofoten Vikingagille
Det fantastiska hövdingahuset har rekonstruerats i full storlek och innehåller utställningar med fynd från vikingatiden. Hövdingen och husfrun bjuder in dig att delta i ett midvinterblot i gästabudssalen. Värdparet vill ge dig en smak av vikingatiden. Upplev magin och spänningen när det offras till gudarna för att få solen att vända sig, så att man undviker Fimbulvinter och Ragnarök, världens undergång. Efter en rejäl festmåltid med hembryggt mjöd avslutar vi besöket och vänder tillbaka till Hurtigruten.
Pris: 1077 SEK per person.
Varaktighet: 3 tim.
Datum: 1 oktober – 31 mars.

4F Lofotr vikingagille
Under resan dit berättar guiden om vikingatiden, vikingamuseet och livet på Borg. Här ligger det största bevarade huset från vikingatiden. Det fantastiska hövdingahuset har rekonstruerats i full storlek och innehåller utställningar och fynd. Hövdingen och hans medhjälpare hälsar oss välkomna in i gästabudssalen som har gjorts i ordning för fest. Vi får en smak av vikingatiden i form av sång, dans, traditionella dräkter och serveringar i riktig vikingamiljö. Efter en rejäl festmåltid med hembryggt mjöd reser vi vidare till Svolvär, där vi går ombord på Hurtigruten. På vägen får vi även en inblick i Lofotens historia.
Pris: 1077 SEK per person.
Varaktighet: 3 tim
Datum: 1 april – 30 september.

5A Ishavsstaden Tromsö
Tromsö är Nordkalottens största stad med en helt unik historisk betydelse för Arktis. Här finns ishavsfiske vid Svalbard och östra Grönland, valrossar och isbjörnar, timmerfrakt från de ryska floderna, pomorhandel, kolgruvedrift och säljakt. Tromsö har också ett rikt kulturliv och är ett centrum för forskning och utbildning i Nordnorge. Den här dagen besöker vi även upplevelsecentret Polaria. Här hittar vi ett arktiskt akvarium, sälbassäng, kunskapsbaserade utställningar och en panoramabiograf. Filmen ”Svalbard – Arktisk Villmark” tar oss med på en resa genom Svalbards spektakulära natur. Efter filmen går vi på en arktisk vandring där vi får uppleva norrskenet, tundran, snöstormar och isbjörn. Vi besöker också stadens stolthet, den vackra Ishavskatedralen. Kyrkan, som byggdes 1965, har en fantastisk glasmosaik och är rik på färger och symboler.
Pris: 637 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 1 januari – 31 december.

5B Hundkörning
Vid Tromsös vildmarkscenter står ivriga huskyer med slädar redo att ta oss genom det frusna landskapet med utsikt över både hav och fjäll. Upplev mörkret när det enda ljuset kommer från stjärnhimlen och våra pannlyktor. Om vi har tur får vi se det magiska norrskenet. Efter slädturen serveras kaffe och kaka runt den öppna elden i lappkåtan. Här får vi lära oss mer om livet på vildmarkscentret, hundarna och hundspannskörning. Följ med på en polarexpedition i miniatyr!
Pris: 1637 SEK per person.
Varaktighet: 3 t 30 min.
Datum: 1 november – 30 april.

5C Landskap och huskyer
Vi besöker hundgården med över 250 huskyer och valpar och får en introduktion i hundspannskörning. Världens längsta hundlopp, Iditarod, presenteras med unika bilder och film. Ta på dig bra stövlar/skor om du vill följa med vildmarkscentrets guide ut i naturen för att titta på växt- och fågellivet. Vi avslutar besöket med kakor och kaffe i lappkåtan.
Pris: 560 SEK per person.
Varaktighet: 3 t 30 min.
Datum: 1 juni – 31 augusti.

5D Polarhistorisk stadsvandring
Vi följer guiden längs kajen till Polarmuseet. På vägen ser vi både statyn av Roald Amundsen och Fangstmonumentet, och från torget är det en underbar utsikt mot sundet och Ishavskatedralen. Polarmuseet ligger i en gammal tullbod från 1830-talet och har utställningar om Norges stolta polarhistoria med ishavsjakt och polarexpeditioner . Vi får också se en film om polarstråk som producerats av jägarna själva. Vi fortsätter vandringen längs Tromsös huvudgata till stadens äldsta pub Ölhallen, som var en populär mötesplats för fiskare, jägare och polfarare . Här får vi provsmaka öl från världens nordligaste bryggeri, Mack, samtidigt som en av våra lokala hjältar berättar jakthistorier från gamla dagar.
Pris: 495 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 15 oktober – 15 april.

5G Kajakpaddling
Tillsammans med en erfaren guide paddlar vi längs den vackra nordnorska naturen med de spetsiga fjällen i bakgrunden. Detta är ett fint sätt att ljudlöst ta sig fram och komma nära inpå det marina djurlivet. Vi använder stabila dubbelkajaker. Du behöver ingen erfarenhet av paddling för att följa med på den här utflykten. Guiden instruerar och vägleder dig längs vägen.
Pris: 1418 SEK per person.
Varaktighet: 3 t 30 min.
Datum: 1 maj – 31 augusti.

5H Valsafari
Vi spanar efter några av världens största däggdjur i detta naturvackra område.
Pris: 2626 SEK per person (Kan ej förbokas).
Datum: 5 juni - 4 september.

5J Fjälltur i Tromsö
Följ med oss på en tur 400 meter över Tromsö, på Fløyfjellet. En kort tur med bergbana tar oss med upp till slutstationen och här börjar vi vår tur. Njut av imponerande utskikt över staden, fartyget och fjällen på Kvaløya.
Pris: 758 SEK per person.
Datum: 5 juni - 4 november.

6A Nordkap
På vägen dit åker vi igenom ett storslaget subarktiskt landskap. Under sommarhalvåret besöker vi en liten sameby, och om vi har tur får vi se betande renar. På vintern följer vi snöplogen de sista 13 kilometrarna upp till den berömda klippan. Själva Nordkapsplatån reser sig 307 meter upp från det kalla Norra ishavet. När du beundrar utsikten måste du passa på att ta ett kort vid globen. Längre norrut än så här kommer du förmodligen aldrig. Nordkapphallen är ett modernt upplevelsecenter där du kan njuta av film i panoramaformat som visar Nordkap och regionen under de fyra årstiderna. Du kan också köpa souvenirer, se utställningar eller köpa dig en liten matbit.
Pris: 1264 SEK per person.
Varaktighet: 3 tim.
Datum: 1 januari – 31 december.

6B Fågelsafari
Resan går vidare med båt till ett av världens mest spännande naturreservat, Gjesvärstappan, som ligger ca 15 km väster om Nordkap. Totalt häckar ca två miljoner sjöfåglar här varje år, och här finns en av Nordeuropas största stammar av lunnefågel. Du kan också få se havsörnar, sillgrisslor, alkfåglar, storskarv, kustlabb, stormfågel, spetsbergsgrissla och den stora havssulan. På hösten kan man också få se Europas minsta sjöfågel, stormsvalan.
Pris: 1374 SEK per person.
Varaktighet: 3 tim.
Datum: 1 maj – 31 augusti.

6C En smak av Lappland
Familjen Utsi tar emot oss i sina traditionella samedräkter, och i lappkåtan serverar de buljong och kaffe. Här får vi lära oss mer om samernas traditioner och levnadssätt och lyssna till deras jojk. Efter besöket i lappkåtan går vi ut och tittar på renarna, och du får även prova på lassokastning. Därefter går utflykten vidare upp till Finnmarksplatån, där vi hoppas få se renar.
Pris: 857 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim
Datum: 10 maj – 31 augusti.

6D Skotertur i Lappland
På bara några timmar kommer vi att förflytta oss från den gamla handelsplatsen och fiskebyn Kjöllefjord och över fjället till Mehamn med snöskoter. På resan upp till fjället berättar guiden om samerna, klimatet och de geografiska förhållandena och hur det är att bo på Finnmarkskusten. Några av Norges främsta instruktörer ser till att vi får bra utbildning innan vi ger oss iväg på skoter genom det fascinerande landskapet. Man kan välja mellan att köra själv eller sitta med som passagerare. Upplev de snöklädda vidderna och de vackra dalarna, och om vi har tur kanske vi får uppleva norrskenet på en stjärnklar himmel. Mehamn är världens nordligaste fastlandskommun, och det är här vi går ombord på Hurtigruten igen.
Pris: 2725 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 15 min.
Datum: 15 december – 10 maj.

6E Arktisk höst
Här får du bland annat smaka på torkat renkött, saft av kråkbär, örtte (brännässla) och rosenrotsmixtur. Kanske känner du även Noaidens – den samiska schamanens – närvaro. För det samiska folket har hösten alltid varit en arbetskrävande tid, då matlagren måste fyllas upp före vintern. I den arktiska naturen hittar man, förvånande nog, rika förekomster av örter och bär. De är inte bara vitaminrika och bra smaksättare i kosten, utan användes tidigare även som medicin. Den samiska schamanen, Noaiden, besatt värdefulla kunskaper om möjligheterna som naturen erbjöd för att förebygga och bota sjukdomar.
Pris: 626 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 15 min.
Datum: 11 september – 5 november.

7A Den ryska gränsen
Vi börjar med en liten rundtur i Kirkenes. Regionens historia är otroligt spännande och tidvis mycket dramatisk, så detta är också en lärorik förmiddag! Vi åker till Storskog, som är gränsstationen mellan Norge och Ryssland. Tyvärr får vi inte korsa gränsen, men det är tillåtet att ta kort och filma här. Vi tar också en tur till Björnevatn och får lära oss mer om den 90 år gamla gruvdriften. Vi besöker rallarmonumentet och frigörelsemonumentet innan vi sätter kurs mot Pasvikdalen. Området är överraskande frodigt och har gröna åsar med småskog, björk och tall. Pasvikdalen har Norges största brunbjörnsstam, och vegetationen präglas av den sibiriska Taigaskogen. Utflykten avslutas med ett fotostopp på Prestefjellet, där vi har en fantastisk utsikt över staden och Hurtigruten. Den här utflykten är vacker under alla årstider: idyllisk under sommaren, vacker som ett vykort under vintern.
Pris: 560 SEK per person.
Varaktighet: 2 tim
Datum: 1 januari – 31 december.

7B Älvbåt till den ryska gränsen
Älvbåtarna ligger redo för att ta oss med upp längs älven, som har en tusenårig kulturhistoria. Vi får höra om samernas historia, helgonprinsarna Boris och Gleb och den heliga munken Trifon. Vi får också uppleva det rika djur- och växtlivet i området. Ren, fisk och björn gör detta till ett av de mest spännande vildmarksområdena i Norge. Vid gränsen går vi i land. Här får vi lära oss mer om vår granne i öst medan vi serveras kaffe/te och hjortron med grädde. Följ med ut på älven och upplev en unik historia, vacker natur och ett rikt djurliv!
Pris: 1231 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 1 juni – 30 september.

7C Snöskotersafari
Vi gör flera stopp på vägen och våra guider berättar om samernas historia och det arktiska klimatet och djurlivet. Efter färden njuter vi av kaffe, te och torkat renkött i en varm kåta. Alla får riktigt varma vinterkläder och information om hur man kör skoter på ett säkert sätt. Kom ihåg körkortet om du vill köra själv. Denna utflykt är ett häftigt möte med Finnmarksvintern!
Pris: 1703 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 15 december – 5 maj.

7D Kirkenes snöhotell
Först samlas vi vid Norges största isbar, där serveras en iskall kråkbärsshot. Guiden visar oss hotellet och några av de eleganta snösviterna, som är utsmyckade med konst av snö och is. Efter rundvandringen går vi ut och tittar på renarna. Här är det goda fotomöjligheter, så glöm inte kameran! Det finns också möjligheter att besöka Gabba Kennel och alla de huskyer som finns där. I restaurang Gabba samlas vi runt elden och äter grillad korv med tunnbröd och senap. På vägen tillbaka gör vi ett fotostopp på Prestefjellet, där vi har en fantastisk utsikt över staden och Hurtigruten.
Pris: 670 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 15 december – 1 maj.

7E ATV/Quad-safari till den ryska gränsen
Vi möter vår guide på kajen där han presenterar dagens program och ger oss säkerhetsinstruktioner. Utflykten börjar med en testkörning i ett område med lite trafik. Därefter åker vi två och två till utsiktsplatsen ”Kjerringstupet”. Här får vi lära oss mer om områdets historia, bland annat om de boplatser som fanns här för över 10 000 år sedan. Vi kör genom Kirkenes till en plats där vi har utsikt över A/S Syd-Varangers gruvor. Utflykten går vidare till den norsk-ryska gränsen. Från ett norsk militärt gränsvaktstorn ser vi över till Boris Gleb på den ryska sidan. Vid Storskogs gränsstation serveras vi kaffe och tilltugg. På vägen tillbaka gör vi ett fotostopp på Prestefjellet, där vi har en fantastisk utsikt över staden och Hurtigruten.
Pris: 1242 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 1 maj – 30 september.

7F Slädtur med huskyer
Chauffören möter oss på kajen, och härifrån kör vi till snöhotellet som ligger idyllisk vid Gabba Renpark. Här byter vi om till varmare kläder: overaller, mössor, tumvantar och vinterskor. Hundarna är redo att ta med oss ut på en tur. Vi åker tillsammans två och två, och varje släde har en egen förare. Dessa är f.d. tävlingsförare med lång erfarenhet. Slingan är 5,7 km lång och går i natursköna omgivningar. Efteråt samlas vi runt bålet och dricker varm saft. De som vill kan besöka snöhotellet eller renarna.
Pris: 1637 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 1 december – 1 maj.

7G Arktisk skörd
På den här utflykten får du en inblick i hur folk har samlat, skördat, jagat och fiskat i århundraden. Vi tar bussen till campen, som ligger ca 15 min från kajen. Där delas alla in i grupper, och varje grupp får en egen uppgift. Du kommer att få lära dig hur du tänder en brasa, fiskar, gör eget te och kastar lasso. Efteråt träffas alla i lappkåtan för att få en smak av Arktis: hjortron med grädde, torkat renkött, rabarber och te.
Pris: 780 SEK per person.
Varaktighet: 2 t 30 min.
Datum: 7 september – 6 november.

7H Kungskrabbesafari
Följ med på en fantastisk tur på vattnet, där vi visar dig hur man fångar, tillreder och inte minst äter dessa bjässar. En erfaren fiskare tar oss med på en oförglömlig tur i RIB-båt. Vi hjälper till med att få upp burarna ur djupet. Vi åker sedan i land och tillreder måltiden. Du får äta så många krabbor du vill!
Pris: 1637 SEK per person.
Datum: 7 april - 6 juni.

7I Fjälltur med husky
Följ med oss på en fjälltur i Kirkenes med din egen husky! Njut av en otrolig utsikt över de omkringliggande fjällen och Langfjorden samtidigt som du har sällskap av en vänlig och trofast husky.
Pris: 857 SEK per person.
Datum: 7 juni - 6 september.

 
 
Utflykter sydlig rutt