Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Grönland

Rundresor


2022 - Gömda pärlor i Diskobukten, 10 dagar (1162)

Nu med KOKS! Den här turen tar dig till de största attraktionerna på Grönland men även utanför allfartsvägarna. Är du en aktiv och nyfiken resenär så är det här en resa för dig! Du får naturupplevelser så du knappt tror att det är sant. Vi tar oss mha båt, vandring och ATV till områden som inte många besöker. Vi ger oss även upp och gör en glaciärvandring.
Nytt för i år är att den berömda stjärnrestaurangen KOKS flyttar in i Ilimanaq där vi äter en avsmakningsmeny och två trerätters.
Läs mer »


2022 - Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat,
8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.
Läs mer »


2023 - Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat,
8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.
Läs mer »


2022 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (sommar) 8 dagar (1111)

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 5000 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.
Läs mer »


2022 - Ilulissat med Ice Camp Eqi och Diskoön, 12 dagar (1142)
Ice Camp Eqi ligger fantastiskt vackert placerat med utsikt över den kalvande glaciären. Här bjuder vi på riktigt mysiga stugor med god standard i den grönländska vildmarken och god mat därtill. Det vackra området inbjuder till härliga vandringsturer och utsikten från din altan kommer att mejsla sig fast i ditt minne! Vi besöker också Qeqertarsuaq på Diskoön och ett kort stopp i den lilla byn Aasiaat. Lägg därtill vistelsen i Ilulissat, isbergens stad och Kangerlussuaq med sin närhet till inlandsisen och du har ett fulländat arktiskt äventyr.
Läs mer »

2022 - Den stora rundresan, 15 dagar (1120)

Nu med KOKS! Den stora rundresan med guide är en kontrasternas resa. Vandring i stillhet och i orörd natur. Besök i små byar, jaktsamhällen och upplevelse av modernt stadsliv. Gröna fjäll och isberg. Blommor och kalla glaciärer. Nytt för 2022 är att stjärnrestaurangen KOKS flyttat in i Ilimanaq och att vi inkluderar en middag med avsmakningsmeny samt en trerätters nästa kväll.
Läs mer »


2022 - Isberg i midnattssol - Ilulissat, 4 dagar, (1130)

Ny resa! Denna korta resa på 4 dagar och 3 nätter ger er en inblick i den fantastiska natur här i Diskobukten. Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. Ilulissat är isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 4500 invånare och lika många hundar. Ilulissat ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.
Läs mer »


2022 /2023 - Grönlands västkust med svensk färdledare i augusti, 7 dagar (4099)

Denna resa kommer inte att köras 2022 men vi planerar att göra den 2023 och då tidigare på säsongen. Vi tar redan nu emot intresseanmälningar. Resan brukar blir fullbokad och de på intresselistan har företräde. Via länken kommer ni till 2021 års resa så att ni kan se hur upplägget ser ut.

Följ med Grönlandsresors Monica till Grönland i augusti! Vi har valt ut det bästa av Grönland där vi får uppleva natur, kultur och möta lokalbefolkningen. En dag gör vi en lite längre vandring på 4-5 timmar, den som inte vill eller kan vandra har en eftermiddag på egen hand i Ilulissat. Vi färdas med flyg, båt och till fots för att komma nära isbergen och njuta av naturen. Detta är en resa som har ett fullt program utan att vara stressigt. Vi äter gott, träffar människor och är en så pass liten grupp att vi får plats på en egen liten båt.
Läs mer »


2021 - Lätt vandring i Sydgrönland, 8 dagar (4030)

Under en vecka så vandrar ni och kommer nära det dagliga livet i Sydgrönland. På resan besöker du isolerade fårgårdar och besöker två städer. Det finns många olika möjligheter till vandring i det gröna frodiga landskapet, vid isfyllda fjordar. Vi tar hand om ert bagage så ni bara behöver en lätt packning med er under vandringarna.
Läs mer »


upp  

Kryssningar


2022 - Alla turer i Arktis med Plancius

Här hittar ni alla turer i Arktis med M/S Plancius. Turerna till Grönland längst ner i listan.
Läs mer »


2023 - Alla turer i Arktis med Plancius

Här hittar ni alla turer i Arktis med M/S Plancius. Turerna till Grönland längst ner i listan.
Läs mer »


2022 - Samtliga expeditioner med
M/S Ortelius i Arktis

Här har vi samlat alla turer med Ortelius som vi gör på Svalbard och Grönland under året.
Läs mer »

2023 - Samtliga expeditioner med
M/S Ortelius i Arktis

Här har vi samlat alla turer med Ortelius som vi gör på Svalbard och Grönland under året. Säsongen avslutas med två turer till Grönland.
Läs mer »

2022 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit i Arktis.
Läs mer Östgrönland »


2023 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit i Arktis. En tur till Grönland i början av säsongen och tre turer i slutet.
Läs mer »


2022 - Alla expeditioner med M/S Hondius i Arktis

Här har vi samlat samtliga turer vi erbjuder med den nya och toppmoderna båten M/S Hondius till Arktis säsongen 2022. Hondius sjösattes 2019.
Läs mer »


2023 - Alla expeditioner med M/S Hondius i Arktis

Här har vi samlat samtliga turer vi erbjuder med den nya och toppmoderna båten M/S Hondius till Arktis säsongen 2023. Hondius sjösattes 2019.
Läs mer »


 

upp  

Aktivitetsresor med guide


2022/2023 - The last frontier - Den långa kajakexpeditionen norr om Upernavik, 20 dagar (4019)
Det här är expeditioner i sin rätta betydelse. Vi tar oss med helikoptrar eller båt längre norrut från Upernavik ut i riktig vildmark i Melvillebukten. Vi varvar kajak med vandringsturer. Till middag kanske vi äter nyfångad fisk eller musslor direkt från stranden. Dagarna är långa så vi tar oss runt utan stress och njuter av stunden. Vi hoppas att komma i kontakt med både säl och val och även massiva fågelberg. Vi paddlar in i isfjordar och sicksackar oss fram bland isbergen.
Läs mer »

2022 - Kajakexpedition i i Upernavik, 12 dagar (4018)
I den grönländska vildmarken, långt upp i norr, 60 mil norr om polcirkeln, ligger den lilla byn Upernavik. Området är perfekt för paddling. Det finns en skärgård med över 100 öar och vädret är stabilt med svaga vindar och låga vågor. Tio små bygder ligger utspridda i området och här finns den stora aktiva Upernavik isfjord. Så följ med på ett riktigt arktiskt äventyr där vi utforskar detta avlägsna fantastiska område, förunnat ett fåtal!

Det här är expeditioner i sin rätta betydelse. Vi ger oss iväg på upptäcktsfärder där vi besöker olika bygder i området kring norr om Upernavik. Till middag kanske vi äter nyfångad fisk eller musslor direkt från stranden. Vi paddlar in i isfjorden och sicksackar oss fram bland isbergen. Kanske träffar vi på val eller säl under vår färd.
Läs mer »

2022 - Kajak- och vandringsresa på Sydgrönland, 8 dagar (2052)
Den perfekta kombinationen i Sydgrönland. 8 dagar på södra delen av världens största ö. Vi kombinerar vandring med kajakpaddling och kan på bästa sätt njuta av den storslagna naturen. Vi omges av isberg, glaciärer, berg och tundra.
Läs mer »

2022 - Den långa kajak- och vandringsresan på Sydgrönland, 15 dagar (2050)
Följ med på den här prisbelönta resan till Sydgrönland. Nominerad till bästa produkt på Vildmarksmässan.
Vi tar oss 160 km bland isberg och glaciärer i denna kombinerade kajak- och vandringstur.
Läs mer »

2021 - Äventyr i Sydgrönland, 8 dagar (2054)
På den här turen rör vi oss i det vackra Sydgrönland; ett område fullt med historia och fantastisk natur. Vi tar oss runt med gummibåt och gör vandringar från våra lägerplatser. Vi tar oss, med stegjärn upp på inlandsisen där en kunnig guide leder oss. Följ med oss på en fullspäckad tur till det arktiska paradiset!
Läs mer »

2021 - Det stora äventyret i Sydgrönland,
15 dagar (2053)
Probably the most complete journey you can do in South Greenland including the best treks in the tundra, an unforgettable excursion on Greenland’s ice sheet, and the biggest and most beautiful mountains and granite walls in Greenland - Ketil and Ulamertorssuaq, in Tasermiut fjord, which are considered one of the ten wonders of the whole Arctic.
Läs mer »

2021 - Cykla, vandra och paddla i Sydgrönland, 12 dagar (2056)
In this active tour we are going to use a very quiet means of transport: hiking shoes, kayak paddles and mountain bike pedals, to shorten the distances between the fjords of southern Greenland without disturbing the wilderness with any engine noise: bird’s eye view of the glaciers in the mountains of Mellem (hiking), partly submerged icebergs in the Sermilik fjord (kayaking) and a tour through the farms of the Eriksfjord (“Greenland mountain biking”).
Läs mer »

upp  

Vinterresor


 

Kontakta oss för förslag på olika resor vintertid. På vinterhalvåret finns möjlighet att resa med hundsläde och ypperligare möjligheter att se norrsken.


upp  

Ridresor


2022 - Ridresa på Södra Grönland, 8 dagar (4014)

Upplev en riktigt unik ridresa på Grönland! På islandshästar kommer vi att göra en sex dagar lång ridtur mellan olika fårhållargårdar och uppleva den frodiga naturen i området kring Qassiarsuk i södra Grönland.
Läs mer »


 

upp  

 

 
 
 
   
 
 
Innehåll

Rundresor
Kryssningar
Aktivitetsresor med guide
Vinterresor
Ridresor
Information om orter och utflykter

Direktlänkar till utflykter
Air Zafari (Ilulissat, Kangerlussuaq, Kulusuk)
Eqi
Ilulissat
Kangerlussuaq