Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Ryssland »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 
       

 Grönland

Rundresor


2019 - Den stora rundresan, 14 dagar (1120)

Den stora rundresan med guide är en kontrasternas resa. Vandring i stillhet och i orörd natur. Besök i små byar, jaktsamhällen och upplevelse av modernt stadsliv. Gröna fjäll och isberg. Blommor och kalla glaciärer.
Läs mer »

2019 - Grönlands västkust med svensk färdledare, 8 dagar (4099)

Följ med Grönlandsresors Monica till Grönland! Vi har valt ut det bästa av Grönland där vi får uppleva natur, kultur och möta lokalbefolkningen. En dag gör vi en lite längre vandring på 4-5 timmar, den som inte vill eller kan vandra har en eftermiddag på egen hand i Ilulissat. Vi färdas med flyg, båt och till fots för att komma nära isbergen och njuta av naturen.
Läs mer »

2019 - Sydgrönland med svensktalande guide,
8 dagar (4015)

Följ med på en historisk resa som tar dig tillbaka till 900 talet när Erik den röde bosatte sig i Brattahlid på Södra Grönland. Vi lär oss om livet på den tiden och ser både ruinerna och en flott rekonstruktion av ett långhus från tiden Erik den röde bodde där.
Vår guide under hela resan heter Jakob S. Jonsson en islänning som talar flytande svenska efter att ha bott 30 år i Sverige. Jakob är en mycket erfaren guide och som har förflutet inom teater och kulturarv. Hans stora intressen som guide är geologi, historia och kultur.
Läs mer »

2019 - Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat,
8 dagar (1141)

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.
Läs mer »

2019 - Ilulissat med Ice Camp Eqi och Diskoön, 12 dagar (1142)
Ice Camp Eqi ligger fantastiskt vackert placerat med utsikt över den kalvande glaciären. Här bjuder vi på riktigt mysiga stugor med god standard i den grönländska vildmarken och god mat därtill. Det vackra området inbjuder till härliga vandringsturer och utsikten från din altan kommer att mejsla sig fast i ditt minne! Vi besöker också Qeqertarsuaq på Diskoön och den lilla byn Aasiaat. Lägg därtill vistelsen i Ilulissat, isbergens stad och Kangerlussuaq med sin närhet till inlandsisen och du har ett fulländat arktiskt äventyr.
Läs mer »
2019 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (sommar) 8 dagar (1111)

Kontrasterna på Grönland kommer verkligen till sin rätt på sommarmånaderna. Isberg som skiftar från kritvitt till turkos inramas av berg i brunt och grönt. I dalarna ligger mattor av prästkragar och nationalblomman niviarsiaqs (praktmjölke på svenska) lila färg. På den här resan vistas vi i två orter. Först besöker vi inlandsbygden Kangerlussuaq där vi har möjlighet att komma upp på den väldiga inlandsisen. Nästa anhalt är Ilulissat, isbergens stad, Grönlands tredje största stad med nästan 5000 invånare och lika många hundar som ligger vid den stora isfjorden med sina gigantiska isberg.
Läs mer »

2019 - Ilulissat - isbergens stad + Kangerlussuaq, (sommar) 6 dagar (4098)

En liten kortare version av 1111 som ni ser ovan.
Läs mer »

2019 - Eld & Is - Island & Grönland, 9 dagar (4800)

Ny tur för 2019! Kontrasterna mellan Island och Grönland är verkligen stora. På Island ligger urkraften i jordens inre där vulkaner har format landskapet och gör det än i dag. På Grönland är det istället den enorma inlandsisen som täcker 85% av landet och producerar enorma isberg av ofantliga storlekar.
Läs mer »


2019 - Gömda pärlor i Diskobukten, 10 dagar (1162)

Den här turen tar dig till de största attraktionerna på Grönland men även utanför allfartsvägarna. Är du en aktiv och nyfiken resenär så är det här en resa för dig! Du får naturupplevelser så du knappt tror att det är sant. Vi tar oss mha båt, vandring och ATV till områden som inte många besöker. Vi ger oss även upp och gör en glaciärvandring.
Läs mer »

2019 - Sommartur på egen hand i Kangerlussuaq, Sisimiut och Ilulissat,
10 eller 11 dagar (1101)

Polarsommaren är kort och hektisk och otroligt livsbejakande. Den lockar både till fysisk ansträngning och ren avslappning. Det finns plats för båda delarna och mer på denna tio eller 11 dagar långa resa som går till tre sinsemellan mycket olika platser på västkusten.
Läs mer »

2019 - Lätt vandring i Sydgrönland, 8 dagar (4030)

Under en vecka så vandrar ni och kommer nära det dagliga livet i Sydgrönland. På resan besöker du isolerade fårgårdar och besöker två städer. Det finns många olika möjligheter till vandring i det gröna frodiga landskapet, vid isfyllda fjordar. Vi tar hand om ert bagage så ni bara behöver en lätt packning med er under vandringarna.
Läs mer »

upp  

Kryssningar

rad
2019 - Alla expeditioner med M/S Hondius till Arktis

Här har vi samlat samtliga turer vi erbjuder med den splitternya och toppmoderna båten M/S Hondius till Arktis säsongen 2019. Hondius sjösätts 2019 men går redan nu att boka in sig på.
Läs mer »


2019 - Alla turer i Arktis med Plancius

Här hittar ni alla turer i Arktis med M/S Plancius. Turerna till Grönland längst ner i listan.
Läs mer »

2020 - Alla turer i Arktis med Plancius

Här hittar ni alla turer i Arktis med M/S Plancius. Turerna till Grönland längst ner i listan.
Läs mer »

2019 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit i Arktis.
Läs mer »


2020 - Alla turer med Sea Spirit i Arktis

Här hittar ni alla expeditioner med M/S Sea Spirit i Arktis.
Läs mer »


2019 - M/S Spitsbergens alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner som M/S Spitsbergen gör under sommaren 2019 i Arktis.

M/S Spitsbergen gör på vinterhalvåret de klassiska turerna längs Norges kust.
Läs mer »


2019 - M/S Frams alla expeditioner i Arktis

På denna sida finns alla kryssningsexpeditioner med M/S Fram i Arktis.

M/S Fram gör turer i  Grönland (där hon kommer hela vägen upp till Thule) samt längs ostkusten på Kanada (Newfoundland, Baffinön och Labrador) och delar av Nordvästpassagen.
Läs mer »


2019 - Alla turer med båten Roald Amundsen i Arktis

Här hittar du alla turer som nybyggda båten Roald Amundsen gör i Arktis.
Läs mer »


2019 - Samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn i Arktis

På denna sida hittar ni en översikt över samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn.

Läs mer »


2020 - Samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn i Arktis

På denna sida hittar ni en översikt över samtliga expeditioner med Rembrandt van Rijn.

Läs mer »


upp  

Aktivitetsresor med guide

2019 - Paddla bland valar och isberg på Grönland, 8 dagar (4230)
Aasiaat ligger vid mynningen till Diskobukten på Grönlands västkust en bit norr om polcirkeln. Även om vi inte har någon garanti att vi kommer att få syn på val så trivs valarna alldeles utmärkt här. Vanligast är vikval och knölval men även grönlandsval, sillval och späckhuggare finns i området.
Läs mer »

2019 - Paddla och vandra bland myskoxar, 4 dagar (4232)
Ny resa! Det här är en kajak- och vandringstur i den Grönländska vildmarken där vi har möjlighet att komma tätt inpå de magnifika myskoxarna. I landskapet utanför Kangerlussuaq bland fjällsjöar, slätter och inlandsis spenderar vi 4 dagar tillsammans med vår grönländske guide.
Läs mer »

2019 - Den stora grönlandspaddlingen i Upernavik, 15 dagar (4018)
I den grönländska vildmarken, långt upp i norr, 60 mil norr om polcirkeln, ligger den lilla byn Upernavik. Området är perfekt för paddling. Det finns en skärgård med över 100 öar och vädret är stabilt med svaga vindar och låga vågor. Tio små bygder ligger utspridda i området och här finns den stora aktiva Upernavik isfjord. Så följ med på ett riktigt arktiskt äventyr där vi utforskar detta avlägsna fantastiska område, förunnat ett fåtal!

Det här är expedition i sin rätta betydelse. Vi ger oss iväg på upptäcktsfärder där vi besöker olika bygder i området kring nord om Upernavik. Till middag kanske vi äter nyfångad fisk eller musslor direkt från stranden. Vi paddlar in i isfjorden och sicksackar oss fram bland isbergen. Kanske träffar vi på val eller säl under vår färd.
Läs mer »

2019 - Kajak- och vandringsresa på Sydgrönland, 8 dagar (2052)
Den perfekta kombinationen i Sydgrönland. 8 dagar på södra delen av världens största ö. Vi kombinerar vandring med kajakpaddling och kan på bästa sätt njuta av den storslagna naturen. Vi omges av isberg, glaciärer, berg och tundra.
Läs mer »

2019 - Den långa kajak- och vandringsresan på Sydgrönland, 15 dagar (2050)
Följ med på den här prisbelönta resan till Sydgrönland. Nominerad till bästa produkt på Vildmarksmässan.
Vi tar oss 160 km bland isberg och glaciärer i denna kombinerade kajak- och vandringstur.
Läs mer »

2019 - Äventyr i Sydgrönland, 8 dagar (2054)
På den här turen rör vi oss i det vackra Sydgrönland; ett område fullt med historia och fantastisk natur. Vi tar oss runt med gummibåt och gör vandringar från våra lägerplatser. Vi tar oss, med stegjärn upp på inlandsisen där en kunnig guide leder oss. Följ med oss på en fullspäckad tur till det arktiska paradiset!
Läs mer »

2019 - Det stora äventyret i Sydgrönland,
15 dagar (2053)
Probably the most complete journey you can do in South Greenland including the best treks in the tundra, an unforgettable excursion on Greenland’s ice sheet, and the biggest and most beautiful mountains and granite walls in Greenland - Ketil and Ulamertorssuaq, in Tasermiut fjord, which are considered one of the ten wonders of the whole Arctic.
Läs mer »

upp  

Vinterresor

2019 - Med hundsläde i Östgrönland, 8 dagar (4521)

Följ med på en vildmarkstur utöver det vanliga när vi med hundslädar ger oss ut i Grönlands vilda natur. Östgrönland är en av Grönlands mer okända hörn och på denna tur färdas ni över glaciärer, frusna sjöar och fjordar kantade av isberg och magnifika berg.
Läs mer »


upp  

Ridresor

2019 - Ridresa på Södra Grönland, 8 dagar (4014)

Upplev en riktigt unik ridresa på Grönland! På islandshästar kommer vi att göra en sex dagar lång ridtur mellan olika fårhållargårdar och uppleva den frodiga naturen i området kring Qassiarsuk i södra Grönland.
Läs mer »


 

upp  

 

 
 
 
   
 
 
Innehåll

Rundresor
Kryssningar
Aktivitetsresor med guide
Vinterresor
Ridresor
Information om orter och utflykter

Direktlänkar till utflykter
Air Zafari (Ilulissat, Kangerlussuaq, Kulusuk)
Eqi
Ilulissat
Kangerlussuaq