Grönland »
Färöarna »
Island »
Jan Mayen »
Norge »
Svalbard »
Antarktis »
Alaska »
Företag- och gruppresor »
 
Fakta & restips »
Böcker & kartor »
Försäkringar »
Boka en resa »
Om oss »
Kontakt »
Nyhetsbrev »
In English »
Jobba hos oss »
  Karta över Grönland

Grönlandsresor AB
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
SVERIGE

tel 08-556 269 70


Följ oss på Facebook

 

 

 


Hämta Acrobat Reader

 

 

       

Lofoten - med Föreningen Norden, 4 dagar (9001)

Följ med på en gruppresa till vackra Lofoten! Vi flyger till Bodö och beskådar världens största tidvattenström innan vi stiger ombord på Hurtigruten för en färd till Stamsund. Här på Lofoten tillbringar vi de kommande tre dagarna med att utforska öarna, dess fascinerande natur och kulturliv. Vi bor bekvämt på traditionsenlig rorbue och gör dagsutflykter till gamla fiskebyar, vackra stränder, flertal museer och gallerier samt en kryssning på den berömda Trollfjorden. Mätta på upplevelser flyger vi hem från Evernes via Oslo tillbaka till Stockholm.

 

Medlemskap i Föreningen Norden
Föreningen Norden i Sverige är en ideell förening som arbetar för att öka samarbetet inom och utåt Norden. Föreningen bedriver verksamhet kring folkbildning, språk, kultur, historia och samhällsutveckling i Norden och omvärlden och grundades 1919. Denna resa har beställts av Västerås lokalförening men även medlemmar från andra lokalföreningar i Sverige är varmt välkomna att delta. Medlemskapet i en lokalavdelning kostar bara 175 kronor det första året. Sedan bestäms medlemsavgiften efter vilken lokalavdelning du tillhör. Vid bokning av denna resa ingår ett medlemskap i Föreningen Norden!
Här kan du läsa mer om Föreningen Norden.

 Resedatum (9001)
  2018: 10 - 13 maj

Min / max deltagare: 18 / 46

 Pris från per person: (SEK)
 
Del i dubbelrum: 14 350:-
Enkelrum: 15 520:-
 

 Priset inkluderar
  • Flyg Arlanda - Oslo - Bodö inkl skatter och avgifter
• Flyg Evernes - Oslo - Arlanda inkl skatter och avgifter
• 3 x övernattning i tvåbäddsrum med egen dusch/wc i Statles Rorbuer
• 3 x halvpenion
• 4 x luncher
• Buss och lokal guide i Bodö
• Buss och lokal guide samtliga dagar på Lofoten
• Hurtigrutenkryssning Bodö till Stamsund
• Utflyktskryssning i Trollfjorden
• Inträden i Stockfiskmuseet, Nussfjord,Galleri Lofotens hus, Vikingamuseet, Borg, norsk Fiskvaermuseum,
Lofotenkatedralen och Lofotenmuseet.
• Medlemskap första året i Föreningen Norden
 Priset inkluderar inte
  • Res- och avbeställningsförsäkring.

Program
OBS!
Detta är endast en generell plan och programmet kan bl.a. behöva anpassas efter vädret.

LOFOTEN – ett vidunderligt vackert ö-landskap som nuförtiden till stor del binds ihop av många broar. Men en del ”riktiga öar” (utan bro) finns också kvar, påpekar Anders Källgård, som för övrigt håller med om att Lofoten trots sina broar är något av det vackraste han sett. Här får vi tillfälle till minst en utflykt.


Lofoten

Programmet (som kan komma att ändras)

Dag 1 - torsdag 10 maj - Bodö och Hurtigruten
Morgonflyg med SK 843 från Arlanda via Oslo till Bodö
kl. 12.10 Ankomst i Bodö, transfer med stadsrundtur inkl. Saltstraumen och lunch i Bodö.
I Bodö stiger vi ombord på en av de klassiska Hurtigruten fartygen och njuter av en komfortabel kryssning till Stamsund på Lofoten där vi anländer på kvällen. Här möter vi våran guide och buss som kör oss till Hotell Statles Rorbuer i Mortsund.
Middag och övernattning i Statles Rorbuer, trevliga stugor direkt vid vattnet med privat dusch/wc för varje tvåbädds- och enkelrum.

Dag 2 - fredag 10 maj - Södra Lofoten
Gemensam frukost innan vår guide och buss hämtar oss. I dag besöker vi södra delen av Lofoten, vi färdas ända till sydspetsen i Å och vi gör besök på konstgallerier, idylliska fiskebyar, ser dramatiska bergstoppar och vackra stränder.
Besök på Norsk Fiskvaersmuseum i en av Norges bäst bevarade gamla fiskebyar med olika bodar och historiska trädgårdar - allt i extremt natursköna omgivningar.
Vi får även en guidning på Norsk torrfiskemuseum som visar den traditionella konserveringsmetoden där fisken torkas på träställningar och blir till torrfisk eller stockfisk.

Dag 3 - lördag 11 maj - Centrala och norra Lofoten
Dags att utforska de centrala och norra delarna av Lofoten. Vår buss och guide kör oss direkt till Svolvaer, det största samhället på Lofoten. Stig ombord på ett utflykts fartyg på en kryssning in i den berömda trånga Trollfjorden. Lunch antingen ombord eller senare på dagen. När vi kommer tillbaka kör vi till Kabelvåg, Lofotens äldsta by och ”huvudstad” i över 700 år. Besök Lofoten katedralen och Lofoten museum. Därefter Henningsvaer där vi har tid att strosa runt, ta en kaffe för de som önskar och besöka Galleri Lofotens hus i Henningsvaer, 3 våningar fullspäckade med Lofoten konst. Innan vi returnerar till Mortsund besöker vi den vackra Hauklandstranden. Övernattning och middag i Statles Robuer.

Dag 4 - Söndag 12 maj
Efter frukost och utcheckning gör vi ett besök på Lofotens Vikingmuseum i Borg, med bl.a. världens största långhus. Transfer med buss och guide till Narviks flygplats inkl. lunch. Flyg till Arlanda via Oslo kl. 17.55.
Middag på egen hand på Oslo flygplats där ni anländer kl. 19.25 och flyger vidare kl. 21.35 till Arlanda där ni anländer kl. 22.30.


Resevillkor
Läs resevillkoren här »

   
 


Kl1icka på bilden för större version.