Skip to main content

Bilpaket Färöarna - Syd och Nord, 6 dagar (6510)

Det här är resan för er som på ett bekvämt sätt vill utforska Färöarna på egen hand. Här har ni hyrbil och boende bokat och förslag på aktiviteter, men ni själva är fria att på egen hand göra olika saker beroende på intresse. Det finns bla många fina vandringsmöjligheter runtom på öarna.

Fyren längst ut på Mykinesholmur. Här ligger även alla 8 kolonier av havssulor som finns på Färöarna och lunnefågeln finns i stora antal.

Det här är ett förslag på 6 dagar men vi kan även sätta ihop ett program för fler (och även färre) dagar.
Läs här om det färdiga upplägget med 9 dagar.

Vad tycker våra resenärer?
Här kommer lite återkoppling. Vi tycker att resan var ytterst  välplanerad. Vi fick se olika miljöer. Torshamn var trivsamt och pittoreskt med de äldre delarna. Sydön kändes mera vardagligt färöiskt och Gjogv var oerhört vackert. Alla kontakter med er har fungerat snabbt och felfritt. Vi är kort sagt väldigt nöjda.

Vänliga hälsningar
Lars Seger


OBS!
Detta är endast en generell plan och programmet kan bl.a. behöva anpassas beroende på vilken tid på året man åker.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avfärd med flyg från Köpenhamn till Vagar på Färöarna. Första natten på Hotel Vágar.

  Idag kan ni utforska ön Vagar, ni kan t.ex. ta en vandringstur längs Sörvågsvatn, Färöarnas största insjö. Vandra ut till slutet av sjön som slutar i ett vattenfall ner i havet. Det går även att göra en vandring längs stranden ut till vattenfallet. Missa inte heller den härliga utsikten från byarna Bö och Gåsadal!

 • Dag 2

  Idag lämnar ni bilen och tar färjan över till den sägenomspunna ön Mykines. Ön är bl.a. känd för sina fågelklippor och gör gärna en vandring till Mykinesholmur där en gångbro förbinder holmen med ön över en 35 meter djup klyfta. De skarpa klipporna som här omger fyrtornet är en fröjd för ögat. Här ute ligger de 8 kolonierna havssulor som finns på Färöarna.
  Båtturen ingår i paket och inkluderar även en guidad vandring till Mykinesholmur.

  OBS! I skrivande stund så är det oklart om själva Mykinesholmur kommer att vara öppen för turister 2024. Anledning till detta är att det är ett krav från myndigheterna för att skydda fågellivet. Ni kommer dock att se en hel del lunnefåglar oavsett.

  Efter Mykines så åker ni till Torshamn där ni tar in på hotell för natten.

 • Dag 3

  Sydön, eller Suðuroy som den heter på färöiska är den sydligaste ön i ögruppen. Båtturen hit tar ca 2,5 timmar och ni passerar bl.a. Stora och Lilla Dimön. Naturen skiljer sig här ifrån resten av öarna. Här finns det flera små byar och områdena lämpar sig bra för vandringsturer.

  Två ställen vi rekommenderar att besöka på Sydön är Akraberg som är den sydligaste punkten och Beinisvörd som är en spektakulär klippa med dramatisk natur. Famjin kan också vara värd ett besök, i kyrkan finns originalet av den första färöiska flaggan. Den som skapade flaggan dog redan vid 23 års ålder och ligger här begraven. Det är också ett vackert vattenfall bakom kyrkan (om sjöarna ovanför fyllts på).

  Övernattning i Tvöroyri.

 • Dag 4

  Tillbaks till Torshamn där vi rekommenderar ett besök till Kirkjubö. I Kirkjubö ligger Färöarnas äldsta kyrka och här ligger också resterna av St Magnus domkyrka som förstördes av ett snöskred 1772. Gör även ett besök i den 900 år gamla Roykstovan. Roykstovan har tillhört samma familj i 17 generationer. Det är ett stort timmerhus med grästak och det sägs att timret kom drivande från Norge för över 900 år sedan. Huset har tidigare varit en del av biskopsgården.

 • Dag 5

  Idag står de nordligare delarna av Färöarna på programmet. Utforska Eysteroy, Borðoy och Kunoy. En hel del byar och platser att besöka bl.a Gjôgv och Saksun som är väl värda ett besök. Ni kan som alternativ bege er till Sandön som är en av det bättre bevarade öarna där det finns stora möjligheter att se den gamla traditionella livsstilen på Färöarna. Här kan ni t.ex. göra en vandring från Skopun på östsidan till Slavansdalur. I dalen ligger en idyllisk fjällstuga där det går att få sig en måltid om man bokar in det hos turistinformationen (tel +298-361836).

 • Dag 6

  Börja dagen med en båttur till de fantastiska fågelklipporna utanför Vestmanna. Ni kan där också besöka vaxmuseet som beskriver färöisk historia från vikingatiden. Den här utflykten går även att planera in Dag 5.

  Efter Vestmanna beger ni er till flygplatsen för färd hem.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.