Skip to main content

Ilulissat med Ice Camp Eqi och Diskoön, 12 dagar (1142)

Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor
Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor

Ice Camp Eqi ligger fantastiskt vackert placerat med utsikt över den kalvande glaciären. Här bjuder vi på riktigt mysiga stugor med god standard i den grönländska vildmarken och god mat därtill. Det vackra området inbjuder till härliga vandringsturer och utsikten från din altan kommer att mejsla sig fast i ditt minne! Vi besöker också Qeqertarsuaq på Diskoön och ett stopp i den lilla byn Aasiaat. Lägg därtill vistelsen i Ilulissat, isbergens stad och Kangerlussuaq med sin närhet till inlandsisen och du har ett fulländat arktiskt äventyr.

Flyginformation
Måndagsavgångar: Flyget avgår från Köpenhamn 9:00 och återkommer 20:15
Torsdagsavgångar: Flyget avgår från Köpenhamn 10:00 och återkommer 20:15

20 kilo med incheckat bagage och 8 kilo handbage med största mått: 55 x 40 x 23 cm.

Datum 2024
Juni 17 - 28 (mot förfrågan)
Juni 20 - Juli 1
Juni 24 - Juli 5
Juni 27 - Juli 8
Juli 1 - 12
Juli 4 - 15
Juli 8 - 19
Juli 11 - 22
Juli 15 - 26
Juli 18 - 29
Juli 22 - Augusti 2
Juli 25 - Augusti 5
Juli 29 - Augiusti 9
Augusti 1 - 12
Augusti 5 - 16
Augusti 8 - 19
Augusti 12 - 23
Augusti 15 - 26
Augusti 19 - 30
Augusti 22 - September 2
Augusti 26 - September 6
Augusti 29 - September 9

Utflykter och tillköp

Utflyktspaket med 5 utflykter: 380 €
Detta utflyktspaket ger dig möjlighet att uppleva naturen runt Kangerlussuaq med rikt djurliv och vacker natur samt möjlighet att komma upp på den gigantiska inlandsisen som täcker ca 85% av Grönlands yta. Du kommer även ut på båt i midnatssolens sken till Ilulissat Isfjords mynning där de gigantiska isbergen gått på grund. Du ger dig även ut på en valsafari och en vandring till den gamla boplatsen Sermermiut som ligger vackert vid isfjorden.

Paketet innehåller:
• Utflykt till inlandsisen vid Kangerlussuaq, Point 660 (ca 5 tim)
• Båttur till isfjorden (ca 2½ timmar)
• Vandring till den gamla boplatsen Sermermiut (ca 2 timmar)
• Valsafari (ca 3½ timmar)
• Stadsvandring i Ilulissat (ca 2 timmar)

Äventyrsdag i Oqaatsut (ca 7 tim): 270 €
Det här en äventyrlig aktiv dag med båttur, vandring och kajak i Oqaatsut. Ni paddlar i havet i närområdet och vandrar i vildmarken bakom byn. Efteråt äter ni lunch i restauran H8 och utforskar byn. 
Dagen innehåller:
• Båtresa Ilulissat - Oqaatsut t.o.r.
• All kajakutrustning som behövs
• Internationellt godkänd kajakinstruktör
• Säkerhetsgenomgång
• Byrundtur
• Lunch
• Kaffe / te

Glaciäräventyr i Ilimanaq (ca 10 tim): 470 €
Med start i Ilulissat åker ni ATV, speedboat och vandrar upp på glaciären! Vi har med oss matsäck på turen. Miniålder 12 år. Utflykten tar ca 10 timmar inklusive båtresa mellan Ilulissat och Ilimanaq.

Uppgradering boende (gäller när två delar rum)

Hotel Arctic
Superior: 100 € per person
Superior Plus: Mot förfrågan

Eqi
Komfortstuga: Mot förfrågan
Komfortstuga Delux: 110 € per person

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Kangerlussuaq

  Flygavgång från Köpenhamn till Kangerlussuaq där du blir mött av en guide som hjälper dig med incheckningen på Hotel Kangerlussuaq som ligger i flygplatsbyggnaden. Kangerlussuaq har den fördelen att ligga mitt i den grönländska naturen och inlandsisen här är lätt åtkomlig och vi rekommenderar en tur till Point 660 där man kommer upp på det hav av is som täcker nära 85% av Grönlands yta. Turen är på ca 5h och tar dig genom ett mycket vackert område och du har goda chanser att få syn på myskoxe, ren och fjällräv. (Utflykten ingår om du bokat utflyktspaketet).

  Har du köpt utflyktspaketet så ingår turen till inlandsisen.

 • Dag 2: Aasiaat

  Vi flyger till Aasiaat där får transport ner till Hotel Söma som ligger ner i hamnen. Vi gör en stadsrundtur men du kan också på mha en broschyr hitta olika konstverk i stan, vilket är populärt.

  Om du har bokat utflyktspaketet så står även en valsafari på dagens schema.

  Vi avslutar med en middag på hotellet.

 • Dag 3 - 5: Qeqertarsuaq

  Efter frukost kliver vi ombord på båten till Qeqertarsuaq på Diskoön. När vi närmar oss så börjar vi förstå hur stora bergen egentligen är där de reser sig 1000 m.ö.h. På toppen ligger glaciären Sermersuaq som täcker hela den västra sidan av ön.

  När vi runt 12 anländer inkvarteras du antingen på hotellet eller vandrarhemmet och en guide från det lokala turistkontoret hälsar dig välkommen.

  Dagarna på Diskoön är till stor del till eget förfogande.

  Vi gör en vandringstur till Kuannit. Kuannit - stället med kvanne och basaltformationer.
  Kuannit är rik på upplevelser. Se hur lavan har sprutat upp för miljoner år sen och formats genom snabb nedkylning till spännande lavaskulpturer i form av basaltpelares 6-kantiga form. Området runt Kuannit är mycket frodigt med blomster och kvanne.

 • Dag 5 - 7: Ilulissat

  Med båt färdas vi över Diskobukten till isbergens stad - Ilulissat. Ilulissat ligger vid den berömda Ilulissat isfjord. Det ger dig möjlighet till särklassiga upplevelser och du bestämmer själv takten. Du blir hämtad till ditt boende där även ett informationsmöte äger rum. En bra start är en guidad kulturhistorisk stadsvandring. Under turen besöks bland annat fiskarna i hamnen och den går också till brættet, där jägarna säljer dagens fångst. Turen går sedan vidare till den gamla Zionskyrkan. Gör gärna även ett besök i Ilulissat museum som är Knud Rasmussens barndomshem om ni inte gör det på stadsvandringen.

  Den första kvällen ingår en välkomstmiddag på hotellet.

  Den ultimata upplevelsen i Ilulissat är Isfjorden och Kangiaglaciären. Här produceras inte mindre än 20 miljoner ton is - per dygn. Isen kalvar under öronbedövande brak och enorma isberg föds. En enkel vandrartur går till den 4000 år gamla boplatsen Sermermiut, som ligger vid Isfjordens mynning. Med helikopter kan du uppleva den 45 kilometer långa Isfjorden från luften. Du kan åka med båt ut på fjorden under dagtid eller varför inte på natten, då midnattssolens sken gör upplevelsen än mer intensiv.

  Har du köpt utflyktspaketet så ingår Kulturhistorisk stadsvandring dag 5, en kvällstur med båt till isfjorden dag 6 och en vandring till den gamla boplatsen Sermermiut som ligger vackert vid isfjorden dag 5.

  Dag 7 finns möjlighet föe en aktvitetsdag med vandring och kajak i bygden Oqaatsut (tillval).

  Ni startar med båt från Ilulissat till bygden Oqaatsut som ligger norrut. Under tiden ombord får ni säkerhetsinstruktioner av guiden och torrdräkt att ha på er under paddlingen. Ni paddlar runt viken och gör en vandring i små fjällbäckar och sjöar och får en fin utsikt över byn innan ni, efter en fikapaus, paddlar tillbaka till byn igen. Väl i byn serveras en måltid av grönländska råvaror i Restaurang H8 och vi utforskar därefter detta gamla valfångstsamhälle innan vi tar båten tillbaks till Ilulissat.

 • Dag 8 - 10: Ice Camp Eqi vid den kalvande glaciären

  Följ med till den enastående Eqi 80 km norr om Ilulissat och upplev från nära håll den kalvande glaciären. Det är underbart att få sitta på verandan vid sin egen lilla stuga med utsikt över den drygt 4 km breda glaciären och höra dånet när den kalvar isen ner i vattnet. Ta en vandringstur i den vackra omgivningen och upp på moränen där man kan kika direkt ner på glaciären Eqip Sermia.
  I priset ingår båttur till Eqi med två övernattningar i stuga med helpension.

  Det här måste vara en av världens absolut vackraste stugbyar!

  Du kan här följa med på en guidad vandring till glaciären. Observera att utflykter i Eqi inte kan förbeställas utan du bokar det på plats. Alla turer är garanterade om vädret tillåter.

 • Dag 11: Ilulissat

  Dagen till fritt förfogande. Ett tips är att boka utflykten till bygden Ilimanaq och ett glaciäräventyr (tillval) som ligger söder om Isfjorden. På det här äventyret åker ni förbi isfjordens mynning till Ilimanaq, ni åker ATV, speedboat och vandrar upp på glaciären! Vi har med oss matsäck på turen.

  De historiska byggnaderna från 1700-talet som nyligen renoverats ligger nera vid hamnen. Här bodde tidigare Poul Egede, son till Hans Egede som grundade huvudstaden Nuuk.

  Här ser ni 1700-talshusen som nyligen restaurerats. Det närmaste huset är nu en mycket fin restaurang och det bakre har bl.a. reception och möteslokal.

  Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
 • Dag 12: Hemresa

  Flyg tidig kväll via Kangerlussuaq till Köpenhamn med ankomst på kvällen.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.