Skip to main content

Norge

Kryssning längs norska kusten
Den norska kusten kallas ofta “Världens vackraste sjöresa” .Färdas med Hurtigruten eller den nyaste versionen av tystgående batteridrivna skepp - med Havila Kystruten. Upplev resan i moderna hytter med all komfort och nordisk gourmetmat som du önskar! Kombinera gärna kryssningen med spännande utflykter och lär känna Norges vackra kustlinje både till land och till havs. Njut av varma bubbelpooler, bastu eller ta några pass på gymmet! Skeppens expeditionsteam håller dagligen intressanta föreläsningar ombord.

 

Rederierna Hurtigruten och Havila Kystruten turas om att dagligen trafikera den klassiska kuststräckan från Bergen till Kirkenes och retur. De har identisk rutt och tidtabell. 

 

Priser?
Både Havila och Hurtiguten tillämpar dynamisk prissättning, dvs priset ändrar sig precis som på flyg, beroende på ledig kapacitet. Det lönar sig alltid att vara ute i god tid! Vi hjälper er  med att ta fram en offert om ni meddelar oss vilken tidsperiod ni skulle vilja resa. Vi jämför avgångarna och rekommenderar sedan den lämpligaste utifrån era premisser.Grönlandsresor kan även hjälpa till att boka flyg och hotell i samband med er resa.

 

Vilken tid på året  är bäst?
På våren sparkar naturen igång efter sin vinterdvala och fåglar häckar och sälkutarna simmar med sina mammor. Våren kan bjuda på tre årstider; snöklädda berg i norr som övergår i vårens friska gröna gräs längs med vägen, ibland är det redan somrig värme längst ner i söder. Ljuset har kommit tillbaka efter vintern.

På sommaren lockar midnattssolen med ljus dygnet runt. På den varma årstiden kan alla sitta ute på däck och njuta av kryssningen till havs. Om du vill uppleva Geirangerfjorden är detta endast möjligt i juni, juli och i augusti. På sommaren erbjuds de flesta utflykter även om utbudet är rikt även på de andra årstiderna.

På hösten lockar fjällen iklädda i färgsprakande höstfärger och har du tur, kan du få syn på späckhuggare. Du kan hoppas på stjärnklara nätter med norrsken.

På vintern underhåller norrskenet oss med sitt sprakande skådespel. Det är lugnare ombord och priserna sjunker. reser du 12 dagar och ser inget norrsken mellan 1 oktober och 31 mars får du en gratis ny resa på 6 eller  dagar från Hurtigruten. Särskilda villkor gäller.

Vilken sträcka?
Ni kan antingen välja att åka klassikern från Bergen till Kirkenes och tillbaka till Bergen, eller att bara åka åt ena hållet. Resan norrut tar 7 dagar, resan söderut tar 6 dagar. På dessa kryssningar ingår alltid helpension.

 

Bergen till Kirkenes, 7 dagar
Reser du norrut hinner du ta dig till Bergen samma dag som båten avgår på kvällen. Vissa väljer att resa dit någon dag innan, för att uppleva den vackra staden innan kryssningen. Vill ni få med en tur som går in i den vackra Geirangerfjorden som finns med på UNESCO's världsarvslista, välj då  den nordgående resan som går i perioden juni-augusti (exakta datum kan variera från år till år). Båten stannar i städer som Ålesund, Tromsö och Bodö på dagtid, båten passerar dessa städer på natten på vägen söderut.

Helpension ingår.

 

Kirkenes till Bergen, 6 dagar
Om du stiger på i Kirkenes behöver du oftast övernatta en natt innan i Kirkenes, eftersom båten redan avgår vid lunchtid. På sträckan söderut upplever du spektakulära Lofoten under dagtid. Denna sträcka är 1 dag kortare än om du reser norrut men minst lika vacker! Grönlandsresor kan hjälpa till att boka anslutningsflyg och om så önskas hotell i både Kirkenes och i Bergen. Helpension ingår.

 

Bergen via Kirkenes till Bergen, 12 dagar
Detta är den optimala kryssningen längs kustens 34 hamnar! Då fartyget seglar både dag och natt besöks hamnarna vid olika dag och nattetider. Dvs. de hamnar som besöks på dagtid på vägen norrut, besöks på nattetid på vägen söderut - och vice versa. Du missar ingen hamn och kan välja bland alla utflykter. Det är nämligen olika utflykter beroende på om du reser norrut eller söderut. Alla som bokar en 12- dagars kryssning kan välja sitt eget hyttnummer utan extra kostnad.Helpension ingår.

 

Delsträckor:
Du kan även välja att resa kortare delsträckor som mellan Bergen och Trondheim eller t.o.m. bara mellan några av de orter som passeras, s.k. "port-to-port". Det går att ta med sig bil ombord men det måste bokas i god tid i förskott då havila båtarna endast tar 4 bilar ombord, ej elbilar. Hurtigruten har större kapacitet att ta bilar ombord. Måltider ingår ej i hyttpriset..

 

Åker du som singel?
Välj gärna bland utvalda avgångar som erbjuds utan singeltillägg, alltid inom 100 dagar från bokningstillfället.

Vi hjälper er att hitta rätt avgång utan singeltillägg. 
 

Utflykter:
De utgör oftast kryddan på själva resan. Boka i förskott för att vara säker på att få plats. Vissa utflykter kan lätt bli fullbokade redan innan avresan. Blir utflykten inställd får du givetvis pengarna tillbaka. De flesta utflykter erbjuds när fartyget är i hamn. Vissa startar i en hamn och slutar i en annan dit fartyget seglat under tiden. Vissa börjar till sjöss…Grönlandsresor känner väl till utflykterna och kan hjälpa till i falls du har svårt att välja. 

 
Fritextsökning
Kirkenes till Bergen, 6 dagar

Kirkenes till Bergen, 6 dagar

6 dagar, 33 hamnar, höjdpunkter: Lofoten, Helgelandskusten, Nidarosdomen, matstaden Trondheim. Ombord på den södergående rutten från Kirkenes till Bergen besöker vi Lofotens många hamnar under dagtid, seglar genom de många öarna på Helgelandskusten och hinner med både Nidarosdomen och få en smak av...

Bergen till Kirkenes, 7 dagar

Bergen till Kirkenes, 7 dagar

7 dagar, 34 hamnar, höjdpunkter: Geirangerfjorden, Trondheim, Ålesund, Polcirkeln, Lofoten, Nordkap och Tromsö. Med den norrgående kustvägen från Bergen till Kirkenes går vi in i några av världens vackraste fjordar, korsar polcirkeln och seglar norr om Nordkapp-platån, på toppen av Europa, allt unde...

Bergen - Kirkenes -Bergen, 12 dagar

Bergen - Kirkenes -Bergen, 12 dagar

Tolv dagar och tusen minnen! Varje nautisk mil på kuststräckan från Bergen till Kirkenes och tillbaka ger dig nya upplevelser. Vädret och ljuset förändras och ger hela tiden landskapet nya färger och uttryck. Här möter du dimma och regn, sprakande grönt norrsken eller strålande gyllene midnattssol...

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
  • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.