Skip to main content

Kirkenes till Bergen, 6 dagar

6 dagar, 33 hamnar, höjdpunkter: Lofoten, Helgelandskusten, Nidarosdomen, matstaden Trondheim. Ombord på den södergående rutten från Kirkenes till Bergen besöker vi Lofotens många hamnar under dagtid, seglar genom de många öarna på Helgelandskusten och hinner med både Nidarosdomen och få en smak av kungastaden Trondheim.
Om du stiger på i Kirkenes behöver du oftast övernatta en natt innan i Kirkenes, eftersom båten redan avgår vid lunchtid. På sträckan söderut upplever du spektakulära Lofoten under dagtid. Denna sträcka är 1 dag kortare än om du reser norrut men minst lika vacker! Grönlandsresor kan hjälpa till att boka anslutningsflyg och om så önskas hotell i både Kirkenes och i Bergen. Helpension ingår.
 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Kirkenes - Vardö - Båtsfjord - Berlevåg

  Välkommen ombord på fartyget i Kirkenes! Gränsen till Ryssland ligger bara några kilometer bort, gatuskyltarna i Kirkenes står på både norska och ryska. Du kan ta dig hela vägen till gränsen med någon av våra utflykter eller vad sägs om ett besök på snöhotellet där allt är gjort av is och snö innan du beger dig söderut?

  Utflyktsmöjligheter:

  Kirkenes snöhotell
  Kungskrabba fiske med snöskoter, Kirkenes
  Hundsläde i Arktis, Kirkenes
  Snöskotersafari i Arktis, Kirkenes
  Den ryska gränsen, Kirkenes
  Kungskrabba fiske med RIB, Kirkenes

 • Dag 2: Mehamn - Kjöllefjord - Honningsvåg - Havöysund - Hammerfest - Öksfjord - Skjervøy - Tromsö

  Kusten förändras när du seglar västerut och söderut igen. De breda vidderna ersätts av branta toppar och på kvällen seglar vi in i Tromsö. Här kan du strosa i midnattssolen eller under norrskenet och utforska nattlivet i staden som har smeknamnet "Nordens Paris".

  Utflyktsmöjligheter:

  Snöskotersafari genom polarnatten, Mehamn
  Frukost på Nordkapps platån, Honningsvåg
  Sightseeingtur i den nordligaste staden, Hammerfest

 • Dag 3: Finnsnes - Harstad - Risöyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær - Stamsund

  Idag kommer vi till vilda och idylliska Lofoten. Under de spetsiga bergen ligger kritvita sandstränder och pittoreska fiskebyar med en levande fiskeindustri. Lokalbefolkningen använder kustkryssningsfartygen för vardagsresor och transporter. Om vädret tillåter går vi in ​​i den smala Trollfjorden, havsörnarnas rike.


  Utflyktsmöjligheter:

  Havsörnssafari i Trollfjorden, i RIB från skepp
  En smak av Vesterålen, Harstad
  Upplev Lofoten, Svolvær
  Bryggeribesök i Lofoten, Svolvær
  Lofoten golf, Svolvær
  Lofoten till häst, Svolvær
  Havsörnssafari med RIB, Svolvær
  Vandring vi Europas finaste strand, Svolvær

 • Dag 4: Bodö - Örnes - Nesna - Sandnessjön - Brönnöysund - Rörvik

  Nu har vi kommit så långt söderut att vi korsar polcirkeln och seglar ut ur polarnatten och de solbelysta nätterna. Men man kan fortfarande se norrsken på vintern och sommarnätterna blir aldrig helt mörka. Här seglar du i en mängd små öar, holmar och rev och förbi det speciella berget Trollhatten som har ett hål i mitten, om du vill kan du också följa med på turen till berget och gå ner i hålet.

  Utflyktsmöjligheter:
  Vandring till Torghatten, Brönnöysund
  Det norska laxäventyret, Brönnöysund
  Upplev världsarvet Vegaöarna, Brönnöysund

 • Dag 5: Trondheim - Kristiansund - Molde - Ålesund

  Vi seglar ut ur den breda Trondheimsfjorden med böljande jordbruksbygder på båda sidor och återvänder till till kusten och havet. I Kristiansund kan du stiga av fartyget och istället uppleva Atlanthavsvägen som har kallats världens vackraste väg. Den slingrar sig över holmar och skär och på stenfyllda vallar genom havet innan du stiger ombord igen i Molde.

  Utflyktsmöjligheter:
  Trondheim och Nidarosdomen , Trondheim
  Atlantvägen och Bergtatt marmorgruva, Kristiansund
  Upplev Atlantvägen, Kristiansund

 • Dag 6: Torvik - Målöy - Florö - Bergen

  Resans sista dag tar oss genom ett varierat kustlandskap med kala bergsklippor och en labyrint av sund och vattendrag mellan de många öarna. Inåt landet ligger de stora fjordarna och glaciärerna. I slutet av resan väntar Bergen. Efter händelserika dagar längs norska kusten välkomnar vi dig tillbaka på en resa med Havila Kystruten!

Karta

 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.