Skip to main content

Islands höjdpunkter - Island runt på 8 dagar (5650)

Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor

Islands höjdpunkter är vår klassiska rundresa där man får uppleva Islands mest kända platser som fågelparadiset Mývatn, geotermiska området vid Geysir, vattenfallet Gullfoss och glaciärlagunen Jökulsárlón för att nämna några höjdpunkter.  Du får uppleva det unika och mystiska i Islands natur och kultur, allt från svarta vulkaniska sandstränder till frodiga gröna oaser och bubblande varma källor till iskalla glaciärer.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Blå Lagunen

  Möjlighet att mot tillägg göra ett stopp vid Blå Lagunen och vidare transport till hotellet.

  Övernattning i Reykjavik.

 • Dag 2: Reykjavík - Borgarnes - Skagafjörður-Akureyri

  Vår guide möter gruppen på Hotel Klettur ca 08:45. Vi åker norrut via valfjordstunneln till Borgarnes och sedan till Skagafjördur, hästarnas dal. Vi fortsätter via Öxnadalsheidi till Nordlandets huvudstad Akureyri.

  Övernattning i Akureyri.

 • Dag 3: Akureyri – Goðafoss – Mývatn – Egilsstadir

  Vi stannar till vid vattenfallet Goðafoss på väg till Mývatn. Området kring Mývatn består av lavafält, vulkaner och berg. Spännande lavaformationer kan man studera i Dimmuborgir, pseudo kratrar och undervattensgrottor med geotermiskt vatten finns i Grjótagjá, ångeruptioner och kokande svavelgropar får man se vid besöket i Námaskarð.

  Vi besöker även Dettifoss, ett av de mäktigaste vattenfallen i Europa. Därefter färdas vi över höglandet Mödrudalsöræfi till Egilstadir.

  Övernattning i Egilsstadir eller närliggande.

 • Dag 4: Öst-fjordarna

  Från Egilsstaðir färdas vi till de glest bebyggda och vackra fjordarna i öst med små fiskebyar och storslagna berg. Bortsett från höglandet är detta det mest glest befolkade området på Island med endast ca 3% av den totala befolkningen som bor på gårdar och i små fiskebyar. Vi åker mellan ojämna berg och oändligt hav, och beundrar det fantastiska landskapet med kaskad vattenfall som faller nerför branta klippsidor och floder som flyter in i smala fjordar mot Nordatlanten. Övernattning i fiskebyn Höfn.

 • Dag 5: Sydkusten

  Inte långt från Höfn ligger glaciärlagunen Jökulsárlón. Stora isberg bryts loss från glaciären och flyter runt i lagunen och tar på sig underliga abstrakta former av vitt och blått som sedan rör sig ut mot havet och sprids längs kusten eller Diamantstranden som den kallas ibland. Resan fortsätter vidare till nationalparken Skaftafell. Det är en vacker, grön oas precis bredvid Islands största glaciär Vatnajökull och Islands högsta fjälltopp, Hvannadalshnjúkur (2119 m). Vi fortsätter förbi lavafältet Eldhraun och observerar glaciärens spår på Mýrdalssandur. Vi fortsätter till området Vík med svarta sandstränder och landskap som formas av de massiva vulkanerna Katla och Eyjafjallajökull. På vägen stannar vi till vid två fantastiska vattenfall Skógafoss och Seljalandsfoss. Övernattning i byn Selfoss.

 • Dag 6: Gullfoss - Geysir - Tingvellir - Reykjavik.

  Vi börjar dagen med att besöka Gullfoss där vi får uppleva det majestätiska vattenfallet, kanske det vackraste i landet.

  Nästa stopp blir det geotermiska området kring Geysir där vi får uppleva det fascinerande fenomenet med den aktiva gejsern Strokkur som var femte minut sprutar en kokhet vattenkaskad högt i skyn.

  Vi fortsätter vår resa till nationalparken Thingvellir där världens äldsta nuvarande parlament grundades. Från Tingvellir åker vi tillbaka till Reykjavik.

  Vi övernattar i Reykjavik.

 • Dag 7: Reykjavik

  Dag till eget förfogande. Passa på att göra lite shopping, besöka museum eller bara flanera runt i stan och besök någon av de fina restaurangerna.

 • Dag 8: Hemresa

  Frukost på hotellet och transfer till flygplatsen.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.