Skip to main content

Snöskotersafari på Spetsbergens östkust (chans få se isbjörn), 2-3 dagar (7006)

Inom loppet av två händelserika dagar bjuder denna äventyrliga snöskoterexpedition på en kompakt Svalbardsupplevelse där du får prova på känslan att få vara helt ensam ute i vildmarken i detta isbjörnsland. Vi tar oss fram över glaciärer och berg, genom smala dalgångar och över frusna fjordar ända fram till östkusten. Ett landskap i blått och vitt, en uppsprucken glaciär - det arktiska landskapet är obeskrivligt vackert! Vi kan även skräddarsy längre skoteräventyr på 3 dagar om så önskas.

 

 


 

OBS!
Programmet nedan är endast en generell plan och genomföringen av turen och längden på aktiviteterna kan bli ändrade under turens gång på grund av väderförhållande och gruppstorlek. På Svalbard är det vädergudarna som bestämmer. Guiden är ansvarig för säkerhet och är den som väljer den rutt som är bäst lämpad efter förhållanden.

Krav på deltagarna
Detta är en resa för den äventyrliga. Du måste vara beredd på att spendera långa dagar på skotern och därför är det viktigt att alla deltagare är i god fysisk form (inga problem med rygg, nacke, armar eller handleder). Vädret växlar snabbt och ibland kan vinden och kylan vara hård. Snöskotrarna är bekväma att köra och har värme i styret.

Innan vi ger oss ut kommer guiden att ge en grundläggande introduktion till körteknik, på "skandinaviska" eller engelska. Vi börjar i ett lugnt tempo så att alla kan vänja sig vid att köra skoter. Även om alla våra snöskotrar tar två personer rekommenderar vi starkt att alla deltagare kör sina egna snöskotrar. Det blir lättare att manövrera för en person och på långa sträckor blir det ofta väldigt kallt att vara passagerare. Dagsetapper upp till 180 km, det kommer att vara ansträngande för två personer att dela på en skoter.
Deltagarna och guiden/guiderna hjälps åt med sysslorna i stugan, såsom matlagning och disk.

För att köra snöskoter krävs körkort för bil, motorcykel eller snöskoter. Vägtrafiklagen gäller på hela Svalbard.

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • 2-dagars snöskotersafari

    Dagen inleds med en genomgång och ombyte i Longyearbyn och därefter kör vi till vildmarksstugan, ca 30 km från staden. Det här är en perfekt utgångspunkt för många olika skoterturer och här planerar vi vårt nästa äventyr utifrån aktuella väder och vindförhållanden. Norrut mot Pyramiden, Fredheim och vackra Von Postglaciären eller den spännande bergskedjan mellan Adventfjorden och Sassenfjorden. Stugan är också en utmärkt utgångspunkt för skidturer i Drønnbre-massivet. Efter dagens upplevelser i vacker natur återvänder vi till vår varma och mysiga vildmarksstuga med god mat och dryck där det kan vara skönt med ett bastubad.

    Dag 2 går mot öster, målet är att komma upp på den stora glaciärens platå och ta oss fram ända till kanten på östra sidan av Spetsbergen. Här stannar vi för att njuta av en varm utelunch och spana efter isbjörn i sitt hemrevir. Resan är målet i en vildmark så omväxlande och vacker, ett äventyr av särklass. På hemvägen hämtar vi vårt bagage i vildmarksstugan och kör de sista 30 km hem till Longyearbyn.

Packlista

Obligatoriskt
* Mjuk väska eller ryggsäck för personlig utrustning och kläder
* Körkort
* Varm mössa
* Halsduk, scarf eller buff som skyddar halsen i vinden
* 1-2 par handskar
* 2 uppsättningar underkläder i material som andas
* En tjock varm tröja eller fleece
* 2 par tjocka ullsockor eller motsvarande
* 1 par varma och vindtäta byxor
* 1 uppsättning kläder för innomhusbruk i stugan
* Tofflor eller motsvarande att ha i stugan
* Solglasögon
* Toalettartiklar
* Använd hellre linser än glasögon om möjligt
* NOK i kontanter för betalning av alkoholhaltiga drycker och läsk i stugan

Rekommenderat
* Kikare
* Sol- och köldkräm (ej vattenbaserat)
* 1 vindtät fleexejacka
* Plastpåsar för kläder

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
  • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.