Skip to main content

Färöarnas pärlor, 8 dagar (6526)

För dig som vill ha en lätt och okomplicerad resa har vi satt ihop ett paket som ger dig en helhetsupplevelse av öarna - den orörda naturen, historia och traditioner och den avslappnade livsstilen. Du reser individuellt men har ett planerat program med lokal guide som tar dig med på dagsturer runtom på öarna.

Vad tycker våra resenärer?
"Vi har varit på en jättetrevlig resa, Färöarnas pärlor, vi reste med Grönlandsresor. Allt var så välarrangerat; bra boende på hotell Torshavn mitt i centrum, välplanerade utflykter med bra guider, det var två och en halv dag för egen tid, då bokade vi in en utflykt som fanns som tillval på resan på lördagen. Vill man ha en resa med upplevelser då ska man boka in sig på den här resan".

Det är ungefär så här vi har berättat om vår resa 19-26 augusti. Vi är jättenöjda. Vi fick se så mycket under den här resan tack vare de välplanerade utflykterna.

Hälsningar Anders och Lotta Gustavsson (Reste sommaren 2019)

OBS!
Detta är endast en generell plan och programmet kan bl.a. behöva anpassas efter vädret.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Måndag: Flyg till Färöarna

  Dag 1)
  Vid ankomsten till Vágars flygplats väntar en shuttle-taxi som tar dig till Tórshavn där du kommer att bo de kommande sju nätterna på Hotel Tórshavn. Om du föredrar stadsliv och att bo centralt är Hotel Tórshavn det rätta hotellet för dig. Du har också möjlighet att uppgradera till Hotel Føroyar med utsikt över staden och havet, eller byta till ett annat hotell i Torshavn.

 • Tisdag: Vestmanna fågelklippor

  Dag 2)
  Idag beger vi oss på en heldagstur och utforskar Vestmanna, Kvívík, Gásadal och Sandavág. Vi blir upphämtade på hotellet och härifrån kan vi koppla av och njuta av den vackra naturen medan en kunnig guide berättar historier om platserna vi passerar.
  I Vestmanna kommer vi att åka på en båttur och uppleva de enorma fågelklipporna och dess grottor. Efter båtturen stannar vi för lunch innan vi beger oss till Kvívík för att besöka vikingabosättningarna. Vi besöker även byn Gásadalur som är hem för det vackra och förmodligen det mest fotograferade vattenfallet Múlafossur.

 • Onsdag: Suðuroy

  Dag 3)
  Den här dagen tar vi en tur till Suðuroy, den sydligaste ön. Vi tar färjan klockan 08:45 och tar en två timmar lång färjetur som passerar Sandoy, Skúvoy, Lilla Dímun och Stora Dímun, medan vi hör berättelser om vikingalegenderna Tróndur och Sigmund. Efter ankomst tar vi en kort tur ner till Färöarnas sydligaste punkt Akraberg innan vi beger oss norrut igen och lär känna Suðuroys säregna landskap och charmiga historiska byar.

 • Torsdag: Torshavn

  Dag 4)
  Idag har du tid att utforska Torshavn, världens minsta huvudstad på egen hand.Ta en promenad genom staden och besök den gamla delen av staden Tinganes.Kika gärna in i de fina hantverks- och ullbutikerna eller något mysigt café. Passa på och besök det intressanta Nationalmuseet alternativt moderna konstmuseet i skogsparken.
  På eftermiddagen kan det vara trevligt att ta shuttlefärjan till grannön Nolsoy strax utanför Torshavn, här verkar tiden ha stått still. I byn finns ett litet café och en bar och ett litet museum som visar den osannolika historien om byhjälten Ove Joensen som rodde 900 nautiska mil till Köpenhamn. Byn har perfekt kvällssol vid vackert väder.

 • Fredag: Mykines

  Dag 5)
  Vi blir hämtade på hotellet redan kl. 08:00. På dagens utflykt får vi uppleva vackra Mykines och dess rika fågelliv. Vi går på en guidad tur runt ön och med lite tur kommer vi att kunna ta några fantastiska bilder av lunnefåglar. Vi passar på att äta vår matsäck på någon fin plats längs vägen. Väl tillbaka i den lilla byn bjuds vi in till Mykinestova för en värmande hemlagad fisksoppa innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell.

 • Lördag: Kirkjubøur

  Dag 6)
  ​Idag har du tid på egen hand. Du kan ta gratisbussen nr 7 till grannbyn Kirkjubøur (ca 15 minuter) där du kan se Sankt Olavs kyrka, den äldsta fortfarande använda kyrkan från 1100-talet och ruinerna av Magnus-katedralen från omkring 1300. Missa inte ett besök på Roykstovan, en gård som tillhört samma familj i 900 år! Det finns även en vandringsled mellan Torshavn och Kirkjubøur.Om du hellre bara vill ta det lugnt har Hotel Foroyar ett fräscht nytt spa där du kan njuta av lugnet.

 • Söndag: Norra öarna

  Dag 7)
  Vår sista dag börjar vi med att utforska vackra Viðareiði, den nordligaste byn på Färöarna. För att komma till Viðareiði måste vi köra genom fiskehuvudstaden Klaksvík, där vi på vägen tillbaka kommer att kunna prova färöiska Fish and Chips innan vi tar oss vidare till den fridfulla och pittoreska byn Gjógv. I Gjógv kommer vi att kunna se den stora ravinen som Gjógv är så känd för. Vår sista besök är byn Tjørnuvík som ligger i en isolerad vik med höga berg och en vacker svart sandstrand. Från stranden kan du njuta av den fantastiska utsikten över klipporna Risin & Kellingin i havet.

 • Måndag: Vagar

  Dag 8) Måndag
  Efter dessa händelserika dagar har nu din resa kommit till ett slut. En transfer taxi tar dig tillbaka till Vágars flygplats innan du tar flyget tillbaka till Köpenhamn. Välkommen hem!

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.