Skip to main content

Vandring på Färöarna med guide 6 dagar (6605)

Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor
Foto: Linda Karlsson, Grönlandsresor

Den färöiska naturen är ett paradis för naturälskare. Upplev det genuina, den friska luften, betande får, gröna dramatiska berg, färgglada bosättningar och se de närliggande öarna som majestätiskt stiger i horisonten. Med denna resa får du en perfekt kombination av både sightseeing och vandringar utan att behöva köra egen bil. Du kommer att besöka några av Färöarnas vackraste öar och vandra med din guide i unik natur. Svårighetsgraden på vandringarna är lätta till medel. 

Resan genomförs från tisdag till söndag under juni till augusti 2024.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Vagar

  Tisdag: Resan startar med flyg från Köpenhamn och du landar ca 2,5 timmar senare på Färöarna.Vid ankomsten till Vágars flygplats väntar en shuttle taxi som tar dig till Tórshavn där du kommer att bo bekvämt de kommande 5 nätterna. Hotellet bjuder på hänförande utsikt över Torshavn, havet och dess vackra natur.

 • Dag 2: Saksun, Tjørnuvík och Gjógv

  Onsdag: Idag besöker vi hjärtat av Färöarna; byarna Saksun, Tjørnuvík och Gjógv. I Saksun ser vi lagunen som uppstod efter en tsunami och den vackra gamla kyrkan. Tjørnuvík är känt för sin magiska svarta sandstrand omgiven av höga berg och sin enastående utsikt över klipporna Risin & Kellingin. Legenden säger att de försökte släpa Färöarna till Island. Vi kommer också att vandra på Färöarnas högsta berg, Slættaratindur, vandringen börjar från bergsvägen och ger oss ett försprång på 550 meter. Efter vandringen kommer vi att besöka vackra Gjógv, byn som är uppkallad efter sin fascinerande ravin. I Gjógv äter vi vår lunch och tar oss tid att strosa runt i byn för att njuta av dess skönhet. Den här dagen ser vi också det högsta vattenfallet, Fossá.

 • Dag 3: Trælanípan

  Torsdag: På dagens utflykt besöker vi Vágar och slavklippan, en av de mest ikoniska platserna på Färöarna. På väg till Vágar kommer vi att göra ett stopp vid Norðadalskarð och njuta av den vackra utsikten över fjorden. Vi besöker den charmiga byn Gásadalur där vi ser det hisnande vattenfallet Múlafossur. Därefter fortsätter vi till Sørvágur, där vandringen till den berömda Trælanípan, Slavklippan, börjar. Vi vandrar längs stranden av Leitisvatn, den största sjön på Färöarna och även känd som "svävande sjön". På vår vandring kommer vi också att se vattenfallet Bøsdalafossur. Vandringen tar totalt cirka 3 timmar och passar de flesta.

 • Dag 4: Kalsoy

  Fredag: Denna dag upplever vi den berömda fyren Kallur. Färden går längs fjordarna mot Klaksvík, där vi tar en 20 minuters färjetur till ön Kalsoy. Efter ankomsten till Kalsoy kör vi till Trøllanes där vandringen till Kallur fyr börjar. En lokal bonde kommer att vara vår guide och ger oss möjlighet att uppleva den färöiska naturen på nära håll. Fyren ligger i ett fascinerande landskap på den nordligaste kanten av ön. Vandringen kommer att ta cirka 2-3 timmar, men om du inte vill vandra eller kan, är du välkommen att stanna kvar och uppleva en rundtur på ön istället. Lunchen äts vid fyren medan vi njuter av utsikten över Cape Enniberg - en av de högsta havsklipporna i världen. Kalsoy är känd för att vara "James Bond"-ön. I filmen "No time to die" från 2021 finns några hisnande bilder från Kalsoy med. Efter vandringen till fyren fortsätter vår tur till Mikladalur, där vi besöker Sälkvinnan innan vi kör tillbaka till Tórshavn.

 • Dag 5: Torshavn

  Lördag: Nu har du tid att utforska Torshavn, världens minsta huvudstad på egen hand. Strosa genom staden och besök den gamla delen Tinganes. Kika gärna in i de fina hantverks- och ullbutikerna eller något mysigt café. Eller varför inte besöka det intressanta Nationalmuseet alternativt moderna konstmuseet i skogsparken?.
  På eftermiddagen kan det vara trevligt att ta shuttlefärjan till grannön Nolsoy strax utanför Torshavn,här verkar tiden ha stått still. Här finns ett litet café och en bar och ett litet museum som visar den osannolika historien om byhjälten Ove Joensen som rodde 900 nautiska mil till Köpenhamn. Byn har perfekt kvällssol vid vackert väder. Det går också bra att vandra på Nolsoy.

  Du kan även ta gratisbussen nr 7 till grannbyn Kirkjubøur (ca 15 minuter) där du kan se Sankt Olavs kyrka, den äldsta fortfarande använda kyrkan från 1100-talet och ruinerna av Magnus-katedralen från omkring 1300. Missa inte ett besök på Roykstovan, en gård som tillhört samma familj i 900 år! Det finns även en vandringsled mellan Torshavn och Kirkjubøur. Om du vill, kan du ta bussen en väg och vandra tillbaka!

 • Dag 6: Köpenhamn

  Söndag: Vi säger på återseende till Färöarna och tar transfern till flygplatsen.
  Flyg tillbaka till Köpenhamn.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
 • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.