Skip to main content

Kultur och isberg, Nuuk och Ilulissat, 8 dagar (1141)

Foto: Alexandra Widl, Grönlandsresor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor
Foto: Mikael Grönvik, Grönlandsresor
Foto: Monica Larsson, Grönlandsresor

Vi kombinerar Grönlands huvudstad Nuuk och den unika kultur som finns där med Ilulissats fantastiska miljö av isberg vid den stora isfjorden. Du besöker två spännande städer och bor bekvämt och har under hela resan tillgång till reseledare.

Vi börjar med en natt i Kangerlussuaq där finns möjlighet för en tur till inlandsisen. Har vi tur så får vi även syn på lite myskoxar och renar.

Vi flyger vidare till huvudstaden Nuuk där vi gör en stadsvandring innan vi kliver ombord på kustskeppet Sarfaq Ittuk. På stadsvandringen besöker vi de största attraktionerna som Grönlands Nationalmuseum, det vackra kulturhuset Katuaq, den vackra gamla bydelen med Hans Egedes staty.

På vägen till Ilulissat så anlöper vi med kustskeppet ett antal städer där vi även hoppas hinna med en kortare guidad stadsvandring i Sisimiut.

Vi kommer under dessa dagar uppleva en hel del av vad Grönland av i dag har att erbjuda när det gäller kultur, stadsliv och natur.

Datum klara för 2024
Maj 2 - 9
Maj 16 - 23 *)
Maj 23 - 30 *)

Det är osäkert om det nu blir några fler avgångar då mycket är osäkert på hur båten kommer att trafikera kusten under sommaren. Vill ni vara säkra att komma med på Kultur och isberg nästa år så bör ni boka in er i någon av avgångarna i maj.

*) garanterade avgångar. Övriga avgångar kräver minst 15 deltagare.

Flyginformation (kan ändras av flygbolaget)
Flyget avgår från Köpenhamn kl 10 och återkommer kl 21

20 kilo med incheckat bagage och 8 kilo handbage med största mått: 55 x 40 x 23 cm.

Tillval
Utflyktspaket maj-avgångarna. 370 €
Detta utflyktspaket ger dig möjlighet att uppleva naturen runt Kangerlussuaq med rikt djurliv och vacker natur samt möjlighet att komma upp på den gigantiska inlandsisen som täcker ca 85% av Grönlands yta. Du kommer även ut på båt till Ilulissat Isfjords mynning där de gigantiska isbergen gått på grund. Du besöker även en mindre byggd söder om Ilulissat.

Paketet innehåller:
• Utflykt till inlandsisen vid Kangerlussuaq, Point 660 (ca 5 tim)
• Båttur till isfjorden (ca 2½ timmar)
• Dagstur till bygden Ilimanaq (ca 5 timmar)

Fritextsökning

Karta

Kontakta oss
Adress:
Grönlandsresor
Rastaholms Allé 27
178 90 Ekerö
  • Vi bevakar branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag.